/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +5 -8
    @1 e ithafen, üsttekiler kusura bakmasın

    kesin trolluyorsun ama yine de teker teker cevap yazıcam,

    resim çizdirmesinin bi anlamı yok, başka padişahlarda çizdiriyor.

    roma tarihiyle felsefeyle falan ilgilenmesi, onu agnostik mi yapar?

    fazla dil bilmesinin de agnostik olmasıyla alakası yok

    kardeş katline gelince, o fetvayı şeyhulislam veriyor ki islama ne kadar uygun ne kadar değil tartışılır ama uygun da buluyorlar, şöyle diyorlar: eğer kardeş katli olmaz ise, fetret devirlerinde bir çok isyan falan çıkıyor, ve bir çok kişi ölüyor, bunun yerine en başta bir kişi ölsün ve bir çok kişinin ölümü engellenmiş olsun. yani devletin bekası için ferdlerin fedası caizdir diyorlar, bunu agnostikliğe bir argüman olarak nasıl sundun anlamış değilim.

    "... » fatih ayrıca hocası akşemsettine "ben muhafazidin dediklerine inanmıyorum" demiştir... " bunun kaynağı zütün olsa gerek,

    "... » aynı fatih, istanbulun fethinden sonra hocası akşemsettinin "padişahım, son taarruzda gökten evliyalar indi bize yardım etti" sözüne karşılık olarak fatih: "sen ne saçmalarsın, ben burayı kılıcımla aldım" demiştir... " bunun da kaynağını merak ediyorum, ama doğru da olsa sadece burdan fatihin gayrimüslim olduğu anlamı çıkmaz.

    "...
    » bilirsiniz hz. muhafazid zamanında istanbulun fethi konusu ile alakalı olarak "istanbulu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden asker ne güzel asker" demiştir.
    çoğu kişi fatihin istanbulu almasının asıl sebebinin peygamber müjdesini yerine getirmek olduğunu zannetse de aslında fatihin planı bambaşkadır, istanbulu sahip olduğu agnostik düşünce yapısı ile alabilirse inanmadığı dinin, inanmadığı peygamberin kehanetini bozmuş olup kendi içinde de islam dinine olan inancını yok edecekti... " böyle düşünmüş olabilir ama bunu bilemeyiz, ki hadisi yerine getirmek için istanbulu almış da olabilir.

    "... bu doğrultuda istanbulda rum ortodoks patrikhanesi, ermeni patrikhanesi ve yahudi hahambaşı bulunmasına izin verdi... " en çok da burda saçmalamışsın, fatihin öyle yapmasının sebebi, hristiyan dünyasını bölmek idi. hatta bunun için ortodoks ve katolikleri birbirine kırdırmak için çalışmalar yaptı, birbirlerine karşı doldurdu. hatta daha fazla bölünmeleri için milletleri kışkırttı. ermenilere, "siz neden rum kilisesine gidiyosunuz ki, alın size kilise" diyip ayrımcılık yaptı, hristiyan dünyasını küçük parçalara böldü.

    papa ile olan konuşmasından da bir şey çıkmıyor, papanın teklifini baya baya reddetmiş.

    bi de millet ciddiye alıp hak vermiş ya yazık vallahi yazık
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster