/i/İnanç

İnanç
  1. 476.
    +12 -3
    toplumu kontrol etmek amacıyla 3 büyük semavi din oluşturulacağı sümer kayıtlarında bile geçiyor. mitten efsaneden farkı yok bunun. odine inanıp ölünce vallhallaya gitmeye inanmakla aynı şey.

    arapların islam gelmeden önceki en popüler putunun adı bile el ilah şunu gören biri bile ortada dönen ali cengiz oyununun farkına varır amk. tanrı bir kitapta şarap içebilirsiniz ama tek kadınla evlenebilirsiniz diyor diğerinde şarap içeni yakarım çok eşlilik serbest diyor bu ne olm ahahahahahahaha böyle bir tanrı varsa zaten tanrı değil gelişmiş teknolojiye sahip insansı duygulara sahip bir varlıktır bir tanrı senin kaç kere evlendiğinle içtiğin şeyle işi olmaz. vicdanına ve gerçek ahlakına bakar.

    ölünce hiçliğe kavuşacaksınız. sırf ilahi mükafata ulaşmak için yaptığınız türlü türlü iki yüzlü samimiyetsiz şeylerin hiçbir önemi yok. dünyada insanların yediği her türlü tak yanına kar kalacak.

    tanrının olmasını ben de isterdim herkes ister. üst bir mevki tarafından herkesin dünyada yaptığı eylemler adil bir şekilde yargılansın, sonsuz yaşam olsun vs. ama yok. bunu değiştiremezsiniz. sadece böyle bir şeyin olmasını öldükten sonra yok olma gerçeğini aptal insan egosuna yediremediğiniz için umut ediyorsunuz bu da evrimsel süreçte gelişen pgibolojik bir hayatta kalma refleksinden başka bir şey değil.
    ···
   tümünü göster