/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +3
    Bir entry daha girmek istiyorum sevgili gibik.
    Mevcut iktidarın en güçlü yanı 80-99 yılları arasında ki politikayı sert bir dille eleştirerek kendilerinin alternatifsiz olduğuna vurgu yapmaktı. Hastane sırasında ölmek, emekli maaş kuyruğunda bayılmak, bakkal market kuyruğunda sabahlamak, evsel atıkların yerleşim yerlerinden toplanamaması vs ise zamanın iktidar partilerine yapıştırdıkları en iyi yafta.
    Ama bak şuan atıklar hariç hepsi için nice örnekler verilir. Bu tanzim satışlar onlardan biri.
    Bundan da ziyade; bu bir sonuçtur. Sebeplerine inilmeli ve kök-neden analizi yapılarak incelenmelidir. Yaptıkları ise sonuca bakarak günü kurtarmaya yönelik çözüm bulma çabası.
    işe yarar mı? Hayır.
    Asla hayır.
    Kat'a hayır.
    ···
    1. 1.
      +1 -3
      Be amina koduğum biz çözüm bu mu dedik? Hepiniz papağan gibi günü kurtarma, çözüm bu değil, üretim lazım diyorsunuz. Biz bilmiyoruz sanki bunları. Bana kibirli şekilde ders vermeye kalkmayın amk en uyuz olduğum şey.

      Benim dediğim benim akrabalarım bu işin içinde aracılık yaparak çiftçiden fazla gelir elde ediyorlar. Buna haksız kazanç denir.
      ···
    2. 2.
      0
      e dıbına koduğum o zaman devlet bütün ticareti ele alsın kimse hiçbirşeyden para kazanamasın? Akrabaların para kazanıyor diye toptancılığı mı kaldıralım şimdi.
      Elbette birileri üretici ve tüketici arasında bağ kurarak para kazanacak. Bu monopolde olmadığı sürece isssstediği oranda olabilir. Eğer monopoldeyse fahiş olamaz.
      Çiftçiyi daha çok kazandırmak yada daha kolay kazandırmak varken... hadi diyelim bu çözümleri herkes biliyor ama uygulamıyor. tamam bıdı bıdı yapmıcam.
      Ulan entry girme zamanını gibtiğim ne kadar malzeme ne kadar insana satabileceksin???
      Sadece esenyurtun nüfusu olmuş kayıt dışı 1 milyon. 1.000.000 yani. bir milyon.
      ···
      1. 1.
        0
        Kazık benim zütüme giriyor huur çocu başlarım senin toptancılığına
        ···
   tümünü göster