/i/Tespit

https://www.google.com/ur...253FContentID%253D59052%2
  1. 1.
    0
    ben sorunun yönetimde hocada ya da başka etkenlerde olduğunu düşünmüyorum. iyi niyetli de olsa sorun tam olarak fenerbahçe taraftarında.

    2006 denizli faciasından, şampiyonluğun son hafta kaçtığı trabzon, galatasaray maçlarına kadar kocaman bir pgibolojik yıkımdan geçti bu camia. dolayısıyla ben fenerbahçe taraftarında borderline ya da obsesif bozukluk gibi belirtiler görüyorum. dediğim gibi son 15 yılda çok fazla travmatik olay yaşadılar.

    tam da bu sebeple aşırı bağlanma, başarısızlığı algılayamama gibi semptomlar gösteriyorlar. örneğin hala 2000lerin başından kopabilmiş değiller. evet alex çok değerliydi ama hala neden bu canlı tutma, iadei itibar yapıldı yeni yönetim tarafından. tamam deyin geçin değil mi?
    ama yok bariz şekilde geçmişten kopamıyorlar. bu yüzden son 4 yılda başarısız olmuş ersun yanal'a bu kadar bağlıydılar. çünkü son güzel zamanlarını onla yaşamıştı onlar.

    bu tıpkı aşık olunan kişiyi unutamamaya benziyor. ya aşık olunan kişinin benzerlerine koşuyorlar ya da bitmiş bir şeyi canladırmaya çalışıyorlar.

    fenerbahçenin ihtiyacı olan şey geçmişi artık rahat bırakmaktır.
    aykut gidiyor ersun geliyor, ersun gidiyor aykut geliyor, alex bir türlü gidemedi 10 yıldır. bu sağlıklı değil. rakipleri galatasaray ve beşiktaş günümüz futboluna ayak uydurmaya çalışırken fenerbahçe hala 2010lardaki ruhunu arıyor. bu da zaman kaybı ve pgibolojik yıkıma sebep oluyor. ve de bu büyük potansiyel harcanıyor.

    fenerbahçe taraftarı ne zaman geçmişi azad edip, oldu bitti geleceğe bakıyoruz derse, hala 5 yıl önceki hocasını arayıp çağırmazsa, hala 10 yıl önceki topçusunu özlemeyi bırakırsa, o vakit yeniden dirilecektir.
    ···
   tümünü göster