1. 1401.
    +1 -2
    çok merak ediyorum beyler. neden buradasınız?

    bunu felsefi bir soru olarak algılamayın ciddiyim lan neden buradasınız?

    inciye giriyorum bazen karşıma çıkıyorsunuz hala tcma nick altında veya farklı başlıklarda dolaşıyorsunuz.

    manyak mısınız oğlum kendi hayatınızdan beklentiyi bu kadar kestiniz mi gerçekten?

    bu tcmanın gelmesi ne kadar önemli sizin için? veyahutta kardeşlik diye oluşum varsa oraya girmek neden bu kadar önemli sizin için?

    şimdi yannan kürrek konuşacaklar kardeşliğe giremeyen bir beta ıkınıyor diye. dıbına koduklarım her şeyiniz özenti hala alfalıktan bahsediyorsunuz.

    bu yazdıklarımı size saldırmak için yazdığımı düşünmeyin. gerçekten üzülüyorum. mükemmel hayat yaşamıyorum ama sizin durumunuza da acıyorum yani.

    ulan her gün salakların sürüsüne yenileri ekleniyor ben de buna şaşırıyorum.

    başka birisinin sizin hayatınız üzerinde nasıl etkisi olabilir ki?

    hadi diyelim tcma geldi sizi kardeşliğe aldı. hemen level mi atlayacaksınız sayın dıbına koduklarım.

    yine ne yapacaksanız siz kendiniz yapacaksınız. kimse sizin yerinize size güzel bir vücut yapamaz. kimse sizin beyninize bilgileri yerleştiremez. kimse sizin yerinize bakımınızı yapmaz. kimse sizin yerinize düşünmez.

    kendiniz kitaplar okursunuz, filmler izlersiniz, tecrübeler edinirsiniz, sporunuzu yaparsınız, hobiler edinirsiniz, yeteneğiniz varsa o alanda ilerler kendinizi geliştirirsiniz, yoksa hobi edinirsiniz. yani her halükarda bütün bunları kendiniz yapacaksınız.

    dışarıdan hiçbir müdahale sizi değiştiremez. yapmayın kendinize yazık etmeyin salak olmayın.

    birilerini beklemek yerine kendi kendinize değer katın.

    tamam tcmanın anlattıkları güzel şeyler. ben de yıllar öncesinde vasat haldeyken okudum sonra birden gaza geldim, ben alfayım diye dolaştım ortalıkta. sonra baktım alfalığa dair hiçbir eser yok. sıska vücut, bakımsız, kültürsüz cahil cühela birisiyim. ilk darbede yere yığıldım. sonra tekrar okudum yine aynı döngüyü yaşadım. sonra anladım ki sen ne kadar bunu çok sık yapmamı okursan oku yine iş kendinde bitiyor. tamam bir anlık yükleme yapıyor ama geçici. yani sen o söylediklerini destekleyecek adam olman gerekiyor.

    ben şöyle alfayım böyle alfayım ama fikrim yok. herhangi bir sosyal ortamda dünya klagiblerinden bahsediliyor diyelim. herkes fikrini ortaya atıyor siz ses çıkaramıyorsunuz çünkü okumamışsınız. okumadım ama ben alfayım mı diyeceksiniz? günümüzde en büyük güç bilgi beyler bunu anlayın. bilgiyi de aynı şeyi defalarca defalarca okumakla edinemezsiniz. sadece okuyarak da edinemezsiniz. bu dıbına kodumun camiasından çıkıp gerçek hayata atılmanız gerekiyor. o sokağı tatmanız gerekiyor. o dayağı yemeniz gerekiyor. o hatundan red yemeniz gerekiyor. o iş yerinde gibilmeniz gerekiyor. ancak o zaman bir şeylerin farkına varıp kendinizi geliştirebilirsiniz. yoksa burada sürekli aynı şeyi okumakla arpa boyu yol katedemezsiniz.

    yapmayın beyler kendinize yazık etmeyin biliyorum 14-20 yaş arasındaki gençlersiniz. en güzel yıllarınızı böyle boş boş birilerini beklemek arkasından ağıt yakmak yerine kendinize değer katacak şeyler yapın.

    amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok. adamın söylediklerinin altından sürekli farklı anlamlar çıkarmayın. okuyun geçin başka şeyler okuyun dünya klagiblerini okuyun, hoşunuza giden türün en önemli yapıtlarını okuyun, kendiniz bir şeyler karalamayı deneyin ama sürekli aynı dıbına kodumun şeyini okumak size bir şey kazandırmaz. anlayın artık bunu.

    burada bir gözlem yaptım hepiniz kopyala yapıştır insanlarsınız. hepiniz tcmanın yazdığı şekilde yazıyor konuşuyorsunuz. o onun karakteri. sizin kendi karakteriniz yok bu nasıl alfalık sayın dıbına koduklarım?

    burada yannan yannan insanlara prim veriyorsunuz. birkaç tane adam toplanmış tcmadan prim yapma derdinde. siz de onlara uyuyorsunuz. ama üzülüyorum sizin adınıza. başkalarına prim vermekten kendi hayatınızı hiçe sayıyorsunuz.

    bu söylediklerim üzerine düşünün biraz ama nolur düşünün. şu yazdıklarımdan sonra da muhtemelen linç etmeye kalkışacaklar olacaktır :d neyse
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +2 -2
      gerizekalı bizim burda oturup bir gib yapmadığımızı filan sanıyor. yaptığımız şeye dair en ufak bir fikri yok. sanıyor ki boş boş bütün günümüzü incide, forumda geçirip tcmayı yüceltmeye çalışıyoruz. kilit nokta sanması beyler ehehe. gerçeğin bundan farklı olduğu çok açık değil mi? yazı doğru ifadeler içeriyor ama bunların kime söylendiği önemli. dondurmacı birine "bak senin dondurma satman lazım" demek gibi bir şey yani bu. ayriyeten, şöyle yapın böyle yapın demiş de senin hayata dair derinliğin nedir ki sana kıyasla hayatın içinden geçmiş insanlara tavsiye veriyorsun yannanım? gelişimi "okumak, kültürlenmek, spor"dan ibaret sanan bir malla karşı karşıyayız. akılla uzaktan yakından bir ilişkisi olmadığı için nüanslara dalacak donanım yok elemanda, dolayısıyla böyle kendince sığ sığ debeleniyor işte ehehe. yazıdaki bütün yanlışlara değinmeye benim ömrüm yetmez. bu "qendinishi qhelishtirhin" sıçmıklarına kanmak isteyen varsa buyursun -ironik olan şu ki biz zaten kendimizi geliştiriyoruz ve öyle zütten sallama popüler kültür veya çevrenin dayattığı kalıplara bağlı kalarak oluşturulan kişisel gelişim kavramı da değil bu bahsettiğimiz, hakikatin ta kendisi, gelişimin ta kendisi. işte dondurmacıya öğüt verme meselesi yani ehehe-. büyük ihtimal kancık sözlükteki anrchstxx nickli keko bu. daha iyi taklit ettiği için içindeki pisliği ufku dar kumkimize nazaran daha iyi çaktırmıyor böyle iyi niyetliymiş filan gibi gözüküyor ama yemezler qochum ehehe. sen şöyle sağ önle bi beş dakika yardır zaten ne olduğun belli olur ehehe. ama yardırmadan önce söyle de vidanjör filan çağıralım taktan geçilmez çünkü orası asdasdasda.
      ···
    2. 2.
      +1 -2
      ben de senin icin uzuldum knk. ama cok kisa surdu. 4 sn filan. sonra tebessum edip mukemmel yasamima geri dondum sgshshsjsndnsnsk. he knk aynen kopyala yapistir fln salağa sorsan bütün entryleri okumustur en iyi o biliyodur bizi cözmüştür ki aslinda cozulmemiz zor da degil yani gayet ifsayız shhsjs. tavsiyelerin icin cok sagol, arkadaşlarla aydinlanma yasadik sayende. hemen kitab okuyub mugibi kursuna gitçes.
      ···
   tümünü göster