1. 376.
    +3 -1
    Aşırı bağnaz, yobaz, empati yoksunu ve kibirli bulduğum; insanları aşağılamayı adet haline getirmiş piyanistimiz.
    Eserlerinin pek çoğunu beğenmeme rağmen, son günlerde tekrar gündeme gelmesini fırsat bilip fikirlerinin dibine inmemle karakteri ve sanatının aynı bağlamda uyuşmadığını fark ettim. Peki neredeyse kendimi kronik solcu diye sıfatlandırabilecek ideolojik metrajda olmama rağmen fikirlerimizin yüzeysel olarak eşleştiği bu kişiye neden bu kadar gücendim?

    Öncelikle dinleyici kitlesi olarak gözüken, sanatçının sanatını dinlemeyen, sanatçının sarhoşken; twitterda kişilere (genelde sağ gruba yakın) yaptığı hardcore hakaret ve kötücül söylemleri seven, bu söylemleri sevdiği için ona bi nevi tapan, onu mesih sıfatına bürüyüp; eleştirilemez kılan sanatla alakasız kişilerin ona duyduğu yakın sempatinin aşırlığı,

    Daha sonra bu kişinin arabesk dinleyen ak partilileri aşağılayıp, “arabesk yavşaklıktır” demesi;

    Ya bunlar bir sanatçıya yakışacak sözler mi Fazıl bey?
    Sizin sanatınıza üstünlük vasfını kim verdi onu düşünüyorum.
    Ve acaba hiç arabesk dinleyen, sizin yakını olduğunuz partiye; Chp’ye oy veren insan yok mudur onu da sormadan durmak istemiyorum,?
    insanları sınıflandırma ve sınırlandırma cürettini size kesinlikle sanatınız veremez, bunun dibinde kesinlikle derin bir kibir var.
    Bence kibir bir insana, sanatçıya en çok yakışmayacak aksesuardır, da benim bu fikirlerim şahsınız için neden değerli olsun, onu da düşünmeden edemiyorum.
    Size duyulan bu aşırı saygının, kıymetlimiz demeçlerimizin sebebi de kesinlikle ülkemizde epey yaygın olan aşağılık pgibolojisidir diye düşünüyorum.

    Neyse yazacağım çok şey var da tadım kaçtı, buraya bunu bırakıp inzivaya çekiliyorum.

    https://youtu.be/O-HsW142T5g
    ···
   tümünü göster