/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 176.
    +3 -1
    SORUN: Kısık veya Yumuşak Ses

    ÇÖZÜM: Büyük, geniş bir açık veya kapalı alan bulun. Yanınıza bir ses kayıt cihazı ve/veya güvendiğiniz bir arkadaşınızı alın.

    Kayıt cihazından veya arkadaşınızdan üç adım uzak durun.

    Diyafrdıbınıza derin bir nefes alın. Nefesinizi tutun, sonra yavaşça nefes verin.

    iki derin nefes daha alın. Sonra bir kez daha nefes alın ve nefes verirken günlük sesinizi kullanarak şöyle deyin: "Bunu bağırmadan söyleyebilir ve yine insanların duymasını sağlayabilirim."

    Şimdi dönün ve kayıttaki sesinizi dinleyin ya da arkadaşınıza sesinizin kulağa nasıl geldiğini sorun.

    Aynı pozisyona geri dönün ve aynı cümleyi tekrar edin. Ama bu kez arkadaşınıza veya kayıt cihazınıza konuşmak yerine sesinizi iki ila üç metre yüksekteki bir noktaya hedefleyin. Sesinizin bir futbol topu olduğunu ve ayak vuruşuyla kaleye doğru havalandığını hayal edin. Sonrasında sonuçları kontrol edin.

    Üç büyük adım ile uzaklaşın ve aynı cümleyi tekrar edin: "Bunu bağırmadan söyleyebilir ve yine insanların duymasını sağlayabilirim." Çığlık atmadan veya tonunuzu değiştirmeden sesinizin hacmini artırmaya çalışın.

    Üç adım daha uzaklaşın. Sesinizi yüksek bir eğimle dinleyicinin arkasına göndermeyi unutmayın. Sonrasında kaydınızı (veya arkadaşınızın düşüncelerini) dinleyin ve sesli yönlendirmenizi değerlendirin. Bağırmadan sesinizi duyurmak için gidebildiğiniz maksimum mesafeye bakın. Bunu, sesinizin tonunu değiştirmeden yüksek hacimde rahatlıkla konuşana kadar çalışın. Bu süreçte çok daha net bir şekilde konuşmaya başladığınızı da fark edeceksiniz.

    Hayatınız boyunca sessiz sessiz konuşan bir insan olduysanız büyük olasılıkla sesinizin kafanızdaki hacmi, başka insanların sizi duyabildikleri hacminde değildir. O yüzden normalde bir 5 seviyesinde konuşuyorsanız şimdi o seviyeyi 7'ye çıkarın. Yüksek sesle konuşmaktan çekinmeyin. Şimdi daha rahat bir şekilde iletişim kurmaya başladığınız için arkadaşlarınızın övgüleriyle karşılaşmanız mümkündür.
    ···
   tümünü göster