/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 176.
    +3
    SORUN: Kulağa Soru Gibi Gelen ifadeler

    ÇÖZÜM: Oturun, o çok güvendiğiniz ses kayıt cihazınızı çıkarın ve önünüze koyun.

    Son ses egzersiziniz için kayıt cihazının sizin dostunuz olduğunu hayal edin. Ve bu dostunuzun kıyma sevmediğini. Sizin göreviniz onu bu akşam sizinle birlikte köfte yemeye ikna etmek olsun.

    Bitirdiğinizde, kaydı dinleyin. Dikkatli dinleyin. Sesinizin tonu bildirimsel cümlelerin sonunda yükseliyor mu?

    Yükseliyorsa ifadeleriniz kulağa soru cümlesi gibi geldiğini fark edeceksiniz. Ve bu da sizi kendinizden emin değilmişsiniz gibi göstermektedir.

    ikna kabiliyeti yüksek konuşmacılar cümlelerini -ve argümanlarını- kesin olarak bitirirler.

    ifadeleriniz başta olduklarından daha yüksek bir tonda bitiyorsa aynı konuşmayı tekrar kaydedin. Bu kez net olun. Olumlama bekleyen sorular sormak yerine görüşünüzü ortaya koyan belirleyici ifadeler kurun. Ve konuşmanın kendisinin konudışı zırvalık ve tekrarlarla uzamak yerine, kesin ve güçlü bir sona ulaştığından emin olun. Neden bahsettiğinizi biliyormuş gibi konuşun ve söylediğiniz her söze inanın. Köfteyi sevmeseniz bile.

    Bu konuda uzmanlaştığınız takdirde başarmış olursunuz.

    Tebrikler.

    Ancak bu beş önemli vokal hatayı belirleyip düzeltmeyi başardınız diye sorunu tamamen çözdüğünüzü sanmayın. Haftada iki kez bu egzersizleri tekrarlayın. Ve biriyle konuşurken duruşunuza, nefes alıp verişinize ve konuşmanıza dikkat edin. Eğer yoldan çıktığınızı fark ederseniz kendinizi hemen düzeltin. Çok geçmeden her söylediğinizi can kulağıyla dinleyen kadınlarla kuşatılmak bir yana, kendi radyo progrdıbınızı yapmaya başlayacaksınız.
    ···
    1. 1.
      -1
      DEVAM REZ +1
      ···
    2. 2.
      +1
      Mükemmel
      ···
   tümünü göster