/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +10 -1
    Burada komünizm veya Türkiye'deki öncü temsilcisi TKP düşmanlığı yapan çoluk çocuklar zütünüzü bilgisayar başından biraz kaldırıp sokağa çıkın abicim hadi. Çıkın da kapitalizmin entegre ettiği gericiliği, piyasacılığı, ırkçılığı, benmerkezciliği, umutsuzluğu; betonlaşmış sokaklarınızda ensenizde hissedin. Elinden gelse hayatta kalabilmeniz için oksijeni bile size satmaya kalkacak olan o ayrıcalıklı azınlık hayatınızın her alanına kendi kâr hırsını sokarken siz onların belirlediği kurallarla oynayın oyununuzu ama gelip burada üç kuruşluk aklınızla TKP düşmanlığı kasmayın boşuna sökmüyor, parti sönmek bilmeyen enerjisiyle bu memleketin her karışında sosyalizmi örgütlemeye devam ediyor.
    ···
    1. 1.
      +3 -4
      Bu durumdan bizde memnun değiliz ama sosyalizm bunun çözümü olamaz sosyalizmi tercih etmek yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi bişi sosyalizm yüzünden türkiye nüfüsu kadar insan sadece kıtlıktan ölmüş holodomor büyük çin kıtlığı vs.. devletin tüm kaynakları bürokratların elinin altında olan bir sistem çözüm olamaz
      ···
      1. 1.
        +5 -1
        Sermaye güdümlü medya tekelleri tarafından zamanında şişirilip şişirilip vurgulanarak dünyanın bütün emekçi halklarına yayılmak istenen bu tarihsel olayları dönemin nesnel koşullarına göre yorumlayabilmek bütün mesele. Eğer antikomünist bir propaganda yapılacaksa da bu şekilde yapılması -yapılabilirse. zira tarihi somut bir şekilde tahlil edebilme yöntemi bütün yalan dolanları yok edecek bir süzgeç olacaktır- uygun olur. Ayrıca yaşanan tarihsel bir olayı yorumlamak için iktidardaki sınıfı yargılamayı bilip iktidar süresince yaşanan her gelişmeye, atılan her ileri-geri adıma "sosyalizm yüzünden, kapitalizm yüzünden, feodalizm yüzünden" diyebiliyorsak gel birkaç yüzyıllık kapitalizm tarihine bakalım ne tür deneyimler elde edilmiş..
        Ayrıca "devletin tüm kaynakları" gibi bir kavram hiçbir toplumsal sistemde yoktur. Tüm kaynaklardan kastın üretim araçlarıysa eğer, sosyalizmde onlar bürokratların değil; üreten, yaratıp var eden halkın kendi elinin altındadır. Sosyalizmde üretim halkın kendi ihtiyaçlarını karşılayıp kalan artık değer ile ihtiyacının fazlasına (üretimin niteliğine ve niceliğine göre her türlü lüks tüketime) ulaşması için yapılır. Sosyalizmin en temel ilkelerinden biri olan ortak mülkiyete dayalı toplum için üretim olmazsa eğer sağlıklı bir sosyalist modelden bahsedemeyiz zaten.
        Bu arada kapitalizme aternatif bir çözüm arıyorsak da bunun somut bir seçenek olması gerekir, sosyalizmi tasvip etmeyip yerine koyabileceğimiz bir düzen var mıdır aklında Türkiye için? Son olarak SSCB'deki sosyalizm deneyine karşı trajikomik bir korkuyla halen(!) sürmekte olan karapropagandalara karşı biraz sorgulayıcı bir muhalefet ile yaklaşmanı tavsiye ederim zira arka planda çok bilinçli bir mekanizma işlemekte...
        Daha rahat sorgulamak için belki; http://haber.sol.org.tr/d...b-uzerine-yalanlar-133598
        ···
      2. 2.
        +1 -6
        kimsenin şişirdiği falan yok gerçekte olan olayları söylüyorum bu tür olayları başkalarının üzerine atıp kurtulamazsın SSCB dediğin ülke zaten kapitalist dediğin adamlardan hayvan gibi yardım almıştır kim ne korkusundan bahsediyon sizden korkan adam size yardım eder mi
        al bu yazıyı tarafsız bir kafayla oku sorgulamana yardımcı olur belki

        http://michaelgibkofield....im-sovyetler-birligi.html
        ···
      3. 3.
        +4 -3
        çocuk gibkofield okuyor tartışmayın şu çocukla gençler emeğinize yazık gerçekten.
        ···
      4. 4.
        -2
        ne oldu yarram ne bu ego beğenemedin mi ha haber sol okuyan ha akit okuyan ikinizde dar kafalı körü körüne iman eden yobazlarsınız tek farkınız ideolojileriniz
        ···
      5. 5.
        +2
        olum asıl körü körüne iman eden sensin asalak herif. burada gelmişsin oradan buradan duyduklarınla, kulaktan dolma bilgilerle laf yapıyorsun. ben bizzat sosyalist devletin altında yaşamış insanlarla oturup muhabbet ediyorum. gibik.
        ···
      6. 6.
        -2
        O devlete insanlar o kadar mutluysa neden parçalandı amk embesili halkın desteklediği hiçbir şey yıkılmaz çünkü devleti sistemi var eden halktır
        ···
      7. 7.
        0
        amk cahil bini halen konuşuyor ya. olum tito öldükten sonra sırp milliyetçisi bir herif geçti başa o parçaladı ülkeyi. bak bunu gibkofieldda okuyamazsın iyi dinle. milliyetçileri gazladılar sen sırpsın sen türksün sen hırvatsın diye önceden türk benim kardeşimdir diyen sırp türkü kesti. bu herifler yüzünden parçalandı ülke. okumaya üşenirsen aç lepa sela lepo gore filmini izle. orada olayların ne kadar saçma geliştiğini görürsün zaten. komşu komşuyu öldürüyor milliyetçilikten. yani gerçekten cehaletini gibiyim arkadaşım. şunu bana anlattırıyorsun ya amk.
        ···
      8. 8.
        +1
        konuyla alakalı titonun bir sözünü de sıkıştırayım şuraya;

        ''ülkemiz kristal bir küredir. ben tito, bu küreyi ellerimle değil alttan nefesimle üfleyerek havada tutuyorum. umarım benim nefesim tükendiğinde birisi gelir ve bu görevi devir alır. yoksa kristal küre yere düşer ve tuz buz olur.
        işte o zaman dünyanın kaderinin korunması başka ülkelere kalır. anadolu’da atatürk’ün kurduğu devletin temeli bağımsızlıktır. bu yüzden anadolu dünyanın kaderini kurtarma görevini omuzlarına alır.”
        ···
      9. 9.
        0
        Ben sscbden bahsediyom sen yugoslavya diyon herneyse sıktır git
        ···
      10. 10.
        +1
        yannan. aşağıda yugoslavyayı anlattım ben sana. iddian sosyalizmin başarılı olamaması değil mi? ben de sana tarihte başarılı olduğunu söylüyorum.
        ···
      11. diğerleri 8
   tümünü göster