/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
  1. 1.
    +5 -1
    tamamıyla benim okuduklarımdır.

    kesinlike öznel bir liste olacak. aranızda okuduklarınız varsa üzerinde durup konuşabiliriz.

    listeye geçiyorum:

    ■Charles Taylor - Modernliğin Sıkıntıları:
    eski kız arkadaşım bir ödevi için bana göndermişti bu kitabı. tabii sadece ödevine yardım etmek için kullanmadım. bayağı ilgimi çekti. makyevelizmin ne denli korkunç etki yarattığını öne süren bir kitap.
    ■ivan Gonçarov - Oblomov:
    Rusya\'da Oblomovculuk diye bir terim kazandıran roman. Oblomov\'da kendinizi bulursanız bir şeylerin başını tutmuşsunuzdur. net.
    ■Filibeli Ahmed Hilmi - A\'mak-ı Hayal:
    bakın bu kitaptan hiç haberim yokken birisi gelip bana \'\'bu kitabı okuduktan sonra oturup ne okudum dıbına koim\'\' diyeceksin dedi. aldım okudum harbiden de dedim amk. lakin ikinci okuyuşumda bir şeyler yerine oturdu. bir yolculuğu mistik yollarla anlatıyor filibeli dayımız.
    ■Montaigne - Denemeler:
    başucu kitabım. okumayan varsa direkt okusun. (okumayan da yoktur herhalde amk)
    ■Albert Camus - Yabancı:
    okuyorsunuz, bitiyor ve sonra olay başlıyor. istemsizce meursault gibi sorgulamıyorsunuz hiçbir şeyi. ama fazla benimsemeyin lan. sıcarsınız.
    ■Francis Bacon - Denemeler:
    siyasi içerikli denemeler. okursanız bir şeyler katabilir. francis dayım o devirdeki her şeyi döktürmüş. montaigne kadar hayatla ilgili deneme yazmıyor. bilmenizi isterim.
    ■Stefan Zweig - Korku:
    hooop stefan\'ı görüp bu ne amk? diye sorma bro. bu kitap korkularından kurtulduğunda ne kadar güzel bir hayat yaşayacağını öğretecek. belki acı çekersin ama geleceğin öyle temiz olur ki. kuş olup uçarsın.
    ■ Micheal gibkofield(Cemre Demirel) - Bir Başka Din Tasavvuf
    kesin oku. tereddütsüz. mevlana hakkında yeni şeyler öğreneceksin.
    ■Sadık Hidayet - Kör Baykuş
    yazarımız Sadık Bey\'in intihar etmiş ve intiharı da şöyle olmuş: takım elbisesini giymiş, saçlarını taramış ve tüpü açmış. ölüme yakışıklı bir şekilde, hazırlanmış gitmiş... kör baykuş da böyle garip bir kitap. kafanızı çok bulandıracak. anlayarak okuyun.
    ■ Emil Michel Cioran - Çürümenin Kitabı
    kitap kapağındaki çürüyen meyvelerden birisi de siz olacaksınız. dikkat edin. içselleştirmeyin bu kitabı. net söylüyorum hayatınızı gibiyor. varoluşçuluk felsefesi. \'\'vardık, varız, var olacağız; bunlar dil biliminin işidir.\'\'
    ■ Charles Bukowski - En iyi Adamlar Yalnızken Güçlüdür
    bu adamın dıbına koyayım lan. valla bak açıklama yok. direkt koyun geçin.
    ■ Giorgio Bassani - Balıkçıl
    kitabın sonunda yannan başı gibi bakacaksınız etrafa. betimleme gücünüz muhteşem ise durmayın. 8tl bir şey zaten. mide bulandırıcı derecede soyutlaşma var.

    ekletmek istediklerini eklerim.
    ···
   tümünü göster