/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7
    sana başka bir kapitalist olarak tek bir sorum olacak

    zengin misin ?
    ···
    1. 1.
      +1
      zengin değilim panpa. sen zengin misin?
      ···
      1. 1.
        +5 -1
        gerçek kapitalistler genelde zengin olurlar, zengin olmasalar da herkesten çok kazançları vardır, eğer bunlardan biri sende yoksa kendine kapitalist demek gibi bir lüksün yok çünkü, pozisyonun ancak kapitalizmin işleyen bir çarkı olmana izin verir, çalışır çalışır aşınmadan ötürü kullanılmaz hale gelirsin ve kapitalizm bundan çıkar elde eder.

        öyle sayısı belirsiz param olmasa da oldukça halim iyi.
        ···
      2. 2.
        +1
        ben tersini düşünüyorum. zenginler sermayeden yana olurlar ama devletle özel piyasanın ayrılmasını da istemezler. çünkü zenginliğini devletin ihaleleri ve müdahaleleri ile katlarlar. serbest piyasa sisteminde daha çok rekabet etmeleri gerekmektedir ama kimi zaman tek bir düzenleme veya yasa onları daha güçlü kılar. kapitalizm bundan çıkar elde ediyor diyorsun ama kapitalizm dediğin kimdir? nasıl biridir? kapitalizm kollektif bir sistem değildir.
        tersine sermaye büyüdükçe en altta tabakada olanın refahı da artar ama üstte olan daha da zenginleştiği için kısmi olarak daha az gelire sahip olsa da kendisini daha kötü durumda görür. ama sistemi eşitlemeye veya insanların ekonomik kararlarına müdahale etmeye veya edilmesini istemeye başlarsan insanlar hep birlikte fakirleşmeye başlar.
        ···
   tümünü göster