/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Mutluluk nedir ? Nereden gelir? sürekli midir? , kaynağı nedir ? Nasıl daha mutlu olunur , neden ben mutlu değilim gibi soruların üzerinde durmak istiyorum ...

    Mutluluk herbirinizin bildiği klişe cevap olan duygudur . Birçoğumuz için ,özellikle bu yazıyı okuyanlar için tavadaki yumurtayı hayat olarak düşünürsek üzerine ekilen kırmızı pul biber kadardır mutluluk. genel olarak içimizde bir coşku ve bir gülümseme olarak belilir. Bu iç güdülerimizden gelen atalarımız tarafından bize bahşedilmiş tepkilerdir. Mutlu insanların daha pozitif ve üretken bir gerçektir.

    Peki nereden gelir bu mutluluk , bazen içten sebepsizce gelir, bazense yaşamış olduğumuz pozitif olaylardan falan , ayrıca yapay olarak da mutlu olunabilir. Uyuşturucu kullanarak vücudunuzda depolanmış olan serotonin bir anda fazla miktarda boşaltarak (sonraki günlerde mutsuz ve aptal olmanızı göze alıyorsanız tabii ki , uyuşturucuya teşvik damgası yemeyelim şimdi) da mutlu olabilirsiniz .Mutluluk aslında beyninizin size verdiği bir ödüldür. Beyniniz serotonin salgılanmasını emrettiği durumlarda vücudunuz bunu salgılar ve mutlu olursunuz. Olay bu kadar basit gözükse de bazı püf noktaları bilmenizde yarar var .

    Kullanılan organ büyür ve gelişir , kullanılmayan organ ise küçülür ve körelir demişti evrim teorisinin temellerini atan değerli bilim insanı Lamarck. Yani demem o ki mutluluk asla sürekli değildir , zaten aşırı mutluluk insanı aptallaştırır. Bunu pgibolojik olarak aşırı güldüğünüz bir gün yaptığınız davranışlardan da çıkarabilirsiniz. Ancak mutlu olma sürenizi arttırmak sizin elinizde , Kendinizi ne kadar mutlu olmaya zorlar , beyninizin kendinize ödül vermesi için faaliyetlerde bulunursanız, kullandığınız organ o derece aktif olacak ve o derece serotonin üretimi için sınırlarını zorlayacaktır. Akşama kadar yiyip içip sıçan insan vücudu ve fitnessa giden ağır amcalar gibi düşünün . Kaslar gibidir her şey, Kullanırsan güçlenirsin , kullanmaz her zaman negatif bir halde kalırsan mutlu olduğun anlar kısa ve yetersiz , Düşüncelerin negatif ve olumsuz olur .

    iyi de bu kadar gibko bir dünyada asosyal bir binim hacı , ben nasıl mutlu olucam amk , para yok manita yok veya hayatta bir başarım yok dediğini duyar gibiyim. Size Tedx de sözlerin gücü hakkında konuşan milf hanım ablayı öneriyorum. Gerçekten başarılı ve mantıklı . Onun dışında artık yıllardır yaşadığınız buhrandan kurtulmanızı , özgün olmanızı ve içinizdeki cevheri keşfetmenizi istiyorum. Sevgili mi istiyorsun , yapacaksın. Bunun bir taktiği yok arkadaşım. Oturmaktan uyuşmuş zütünü kaldırıp oraya gidecek ve konuşacaksın . Kasmayacaksın kendini , Sosyallik mi istiyorsun arkadaş edinmekten daha kolay bir şey yok bu dünyada . Kafanızdaki tabuları aşın artık. Para mı istiyorsun , girişimci ol , kafanı kullan , ticarete atıl bir yerde çalış biriktir faize at bunlar basit şeyler dostum( söylemesi basit en azından :d) Benim tek istediğim şey ne biliyor musun kafa yapınızı değiştirmeniz kitap okumanız mesela , bir spora veya bir sanata ilgi duymanız bu blogdaki herkesin ( ki şuan kimse yok ) hayatında başarılı bir insan olmasını istiyorum. Olacaksınız da . Hiç bir insan boşuna yaratılmamıştır , her insanın hayatında fırsatları olur olacaktır ve malesef ben de dahil %99 umuz bu fırsatların varlığından bile haberimiz olmuyor .

    Giyimi değiştirmeni , çevreni değiştirmeni , düşüncelerini ve boş bir insandan özgün bir insana evrilmeni istiyorum . Peki ben bunları yaptım mı Hayır . O Halde boş mu yapıyorum , Hayır . yeri ve zamanı geldiğinde ( film çevirmiyoruz burda aq çok saçma bi cümle olduı ) beni anlayacaksın dostum .

    Mutluluk demişken , dünyada mutlu insan var mıdır , 0.1 desem bile fantazi yapmış olurum bence . Birçoğunuzun aklına mutluluğa giden yolun paradan geçtiği geliyor değil mi? Hayır ama benim açıklamam diğerlerininki gibi olmayacak. ilahi adalet dostum ya da inançsız birisi için doğa kanunları diyebiliriz. Zengin bir insanın da dertleri vardır hem de çok , sakıp sabancının çocuğu mesela veya başka bir zenginin tipsizliği , ötekinin iktidarsızlığı , isim veremiyorum ama en basitinden Çocuğum sakat olacağına ben çöplükte yaşarım daha iyi . Her zaman + nın eksisi olduğunu , her seçişin bir vazgeçiş olduğunu unutma .

    Mesela çok yakışıklı birisini hayal edelim. Bütün kızların tav olduğu birini , sence bu insan mutlu mudur , evet değil mi . inan bana olamaz , sınırların dışına çıkmadığı sürece hayat her zaman önüne engeller koyacaktır. Ne gibi dersen eğer , sevgili aldatabilir , annesini kaybedebilir , aids kapabilir, kendisi kanser vs olabilir gibi ihtimaller ya da sayamadığım milyarlarcadan bir tanesi . Çevrene bak Gerçekten bu insan çok mutlu dediğin insanlar bile aslında öyle değil.EE söyle huur evladı madem mutlu olamıyoruz neyin tribindesin ne konuşuyon 2 saattir dediğini biliyorum . işin aslı dostum , Namaste .. Kendini aş fikirlerini ve hayatını değiştir . Tavsiyelerimi dinle belki bir şeyler senin adına daha olumlu gider ha ? denemekten bir şey kaybedeceğini düşünmüyorum.

    Benim gibi filozofluk yapmaya çalışan bir at kafasını buraya kadar okuduysan okuduğun yeter haydi git hatta gibtirgit artık .. Umarım mutlu olursunuz , kendinize iyi bakın
    ···
   tümünü göster