/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +52
    ölü ayağımı o i am legend filmindeki lider zombinin suratı gibi ayağını zikiyim bu ne
    ···
    1. 1.
      +1
      Zuz oc ayağıma laf etme. Sexsi bir kişinin ayağı o
      ···
      1. 1.
        +3
        Ayağın çürüyorlan
        ···
    2. 2.
      +2 -2
      bunun cok basit bir cevabi var. bir insan ne kadar kucuk yasta egitilirse, ogrendigi sey o derece kalici olur. mesela tuvalet egitimi gibi, kucuk yasta bize bunun gizli sakli yapilmasi gerektigi ogretilir ve hayatimiz boyunca bunu sorgulamadan uygulariz.

      din de boyle birsey, size kucuk yasta ne kadar kuvvetli bir sekilde ogretilirse ilerde o kadar dindar olursunuz. boyle bir ortamdan gelip ateist olan kisilerin ateistlikleri yalandir. soyle ki, dikkat edin eskiden dindar sonradan ateist olanlar surekli ateizm hakkinda yazar cizer kitaplar yazarlar. cunku vicdanlarini surekli allahin olmadigina ikna etmeleri gerekir.

      asil ateistler benim gibilerdir. cocukluktan hic din ogretilmeden dinsiz yetistirilirler. hicbir zaman inanmazlar, isteseler de allah'a inanamazlar. inanan insanlari anlayamazlar. bu insanlar ateizm hakkinda cok yazip cizip okumaz, inancsizligindan emindir ve sorgulamaz. ha bu insanlar bir de inancli rolu yapar, bayramlasir, kandilde milleti arar, sorana elhamdulillah muslumanim de gecerler. bir cogunun numaradan oruc tutmasini engelleyen bir hastaligi vardir (genelde benimki gibi gizli seker). ha bu tip insanlarin icinden cok dini somuren politikaci, tarikat lideri vs de cikar. iste gercek ateistler bunlardir.

      haydi kardesim, ramazan bayramin mubarek olsun.
      ···
      1. 1.
        -1
        Bu insanlar gerçek ateistlerdir yazıp çizip okumaz :d?

        He araştırmamak dopru olan yani. Olmayan allahını gibeyim, tabiki araştıracak ve hakkında konuşacak insan amk malı
        ···
      2. 2.
        +1
        mantikli, olabilir. ben inanc duygusunu hic yasamadim. bunu yasayan ama kendine itiraf edemeyen cok ateist var. bu pgibolojik bir durum aslinda, topluma uyum saglayacak derecede rol yapan cok insan var.
        ···
   tümünü göster