/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +15
    1-insanlarının dünyadan izole bir yaşam sürmesi ve bununla birlikte aşırılıkların ülkesi olması. Biliyorsunuz pek çok icat Amerika'dan çıktı.
    2-Kapitalizmin dibine kadar yaşandığı bir ülke olması. insanlar orada zeka kullanmadan bir yere gelemez veya çaba sarfetmeden sağlık hizmetlerinden bile faydalanamaz.
    3-Dünyadan izole oldukları için 1 ve 2. Dünya savaşlarından da izoledirler. Silah sanayisi bu dönemde Amerikan ekonomisine oldukça katkı sağlamıştı.
    4-Kendi kıtalarında tartışılmaz söz sahibi olması. Biliyorsunuz Latin Amerika ülkeleri birleşik devletlerin arka bahçesi.
    Daha söyleyecek çok şey var ama üşeniyorum.
    ···
    1. 1.
      +1 -1
      icatların hepsi alman bilim adamları sayesinde oldu yani abdnin değil
      ···
      1. 1.
        +3
        Youtube
        microsoft
        IBM
        intel
        nvidia
        ATI
        Almanlar mı icat etmiş bunları?
        ···
      2. 2.
        +2
        Tıp alanında nazilerin yaptığı katkıları başka hiçbir ülke yapmadı roketler,jet uçağı ,atom bombası ,hayalet uçak,helikopter amerikan ordusunun envanterinde bulunan daha bir çok şey nazilere ait vs... bir oku istersen
        https://onedio.com/haber/...gru-yaptigi-seyler-414575
        https://www.gercekbilim.c...vrim-niteliginde-icatlar/
        https://www.sabah.com.tr/...-dehset-veren-buluslari/5
        ···
      3. 3.
        +4
        Tabi ki nazilerin de katkısı oldu. Ama buna teknoloji transferi veya beyin göçü diyoruz. Tıpkı şu an Microsoft ta çalışanların çoğunun hintli olması gibi. Veya sovyetler çöktüğünde yak41 uçağının projelerinin alınıp f35 uçağını üretmeleri gibi. Tek başına onun yüzünden oldu bunun yüzünden oldu diye bir şey denemez. Amerika çeşitlilikler ülkesi ve bilime önem veren bir ülke. Nem de bilim adamı olsaydım araştırmalarımı orada yapardım çünkü nir bilim insanının olanaklar nerede fazla ise oraya gitmesi gerekiyor.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster