/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -1
    Barack Obama, Binali Yıldırım ve Justin Trudeau'nun teknoloji hakkında düşüncelerini yazıyorum panpalar.

    Barack Obama (Eski ABD Başkanı)

    Herkese merhaba. Bu hafta, Amerika'daki okullarda bilgisayar bilimini desteklemek için büyük bir girişimde bulunan öğretmenler, öğrenciler, işletmeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiğim için çok gururluyum.
    Bu becerileri öğrenmek sadece sizin geleceğiniz için önemli değil, ülkemizin geleceği için de çok önemlidir. Eğer Amerika'nın en ileri seviyede kalmasını istiyorsak kullandığımız metotları değiştirecek, araç ve teknolojide uzmanlaşacak sizin gibi Amerikalı gençlere ihtiyacımız var. Bu yüzden sizin de yer almanızı istiyorum.
    Yeni bir video oyunu satın almakla kalmayın, bir tane de siz yapın.
    Yeni çıkan bir uygulamayı indirmekle kalmayın, tasarımına katkıda bulunun.
    Telefonunuzla oynamakla kalmayın, programlayın.
    Kimse bir bilgisayar mühendisi olarak doğmaz ama biraz sıkı çalışma, biraz matematik ve bilim ile herkes bilgisayar mühendisi olabilir. Bu hafta bunu deneme şansınız var. Ve kimsenin Yapamazsın demesine izin vermeyin. Genç bir erkek ya da kadın olun, şehirde veya kırsal alanda yaşayın. Bilgisayar geleceğinizin büyük bir parçası olacak. Ve eğer sıkı çalışmaya niyetliyseniz, geleceği şekillendirecek olanlar da sizlersiniz. Herkese teşekkürler.

    Justin Trudeau (Kanada Başkanı)

    Bir gazeteci Justin Trudeau'dan kuantum bilgisayarları açıklamasını istiyor;

    -Çok basitçe, normal bilgisayarlarda telde güç vardır ya da yoktur. ikili sistem; Var ya da yok.
    Kuantum hali ise çok daha karmaşık bilginin tek bir bite kodlanmasına imkân sağlar. Normal bilgisayarlarda bit 1 ya da 0'dır. Açık ya da Kapalı. Kuantum hali ise bundan çok daha karmaşık olabilir. Çünkü bildiğimiz gibi maddeler aynı anda hem parçacık hem de dalga gibi davranabilir.
    Kuantum halindeki belirsizlik daha fazla bilgiyi daha küçük bilgisayarlara işlememize izin verir. Kuantum bilgisayarlar hakkında heyecan verici şey de işte budur. Daha da devam etmeyeyim bütün gün sürer inanın bana.

    Binali Yıldırım (istanbul Belediye Başkan Adayı);

    Bu bulut sistemi dedikleri bir şey var şimdi son zamanlarda herkes oraya bir şey atıyor. Gelen oradan işine yarayanı alıyor kullanıyor. Ben böyle anlıyorum belki farklı bir şeydir.
    Şey yok artık. Böyle sistematik bir şey yok abur cubur dolduruyorsun herkes oradan ihtiyacı olanı alıyor ama hiç de karışmıyor. istediğini buluyorsun.
    Bu bilişim, fazla kafa yorarsan sıyırırsın. Kullanacaksın nimetlerinden kullanıp, (Adam daha cümle kuramıyor bu arada) yararlanıp işini göreceksin kafayı taktın mı o zaman işin kötü.
    Çok fazla...
    Hikmetine fazla şey yapmamak lazım.

    Bizi bu günlere getirirken emeği geçen herkesin anneciğinin rüyasına gireyim.
    ···
   tümünü göster