/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 1.
    +1
    Evet haklisin, fakat insanlarin artik sacma etik ve ahlaki kurallari olusturmasindan dolayi rasyonelizm zarar gormus ve homociksuelizm ve tek eslilik ortaya cikmistir. Einstein ise tek eslilige tamamen karsi olmasada sacma bulmustur ve birden fazla kadinla evlenmek istemistir. Ahlak, insanin secimlerini degistirmez, insanin secimleri ahlaki degistirir, bu yuzden ahlak ogretilmesi guc ve anlamsizdir. Dinler bu isi gorev edinmis olsada malesef tam etkili olamamiyorlar ve insanlarin en dogal duygulari olan sevgi ve dusmanliga baski kuruyorlar. Musluman olsam bile bunu soylemek cok onemli ve rasyonelizmin acilen Turkiye gibi bir ortamda yukselmesi lazim yoksa ekonomik kriz bile, irrasyonel insanlarin ahlakindan tehlikeli olamaz.
    ···
    1. 1.
      0
      islam ondan çok eşliliğe yöneltiyor ha
      ···
    2. 2.
      0
      Evrimsel süreç devam etmektedir. XY kromozomu taşıyan insanoğlu da çok eşlilikten tek eşliliğe evrilmektedir. Ancak, tek eşlilik süreci henüz tamamlanmamıştir.
      ···
    3. 3.
      0
      Evet, insanlarin duygularini dogal sekilde baskilamak icin. Cok eslilik ve erken evlilik (erken evlilikten kastim 18 yasina bastiktan kisa bir sure sonra evlenmek) bu yuzden Musluman topluluklarda vardir. Yani kendi dusuncelerini ve hormonlarini sahte yollarla degil, gercek dogal yollar ile cozumluyorsun. Fakat tabii kide bu da hor kullaniliyor ve serefsizlikler ile sonuclaniyor. Zaten Musluman dunyasi da bir kere akli kaybetti mi (bkz: bağdat ın moğollar tarafından işgali) bir daha kazanamiyor. Bu yuzden Islam dogru kullanildigi zaman harika bir din olsa bile cok kolay bir sekilde kotuye kullanilabiliyor. Ayrica bu geri kalmisligin bir sebebi ise sahte ahlak ve Islam'in getirdigi ahlaki kullanmamak. Mesela, Ali Kuscu'nun gozlem evinin yikilmasi, yikilma sebebi ise meleklerin bacaklarini gozlemledigi iddasi. Oncelikle boyle bir sey Islamda yok ve uzay aslinda onemli bir bolge, fakat padisah her istedigini Şeyh-ül islam'a soyleyerek yaptirdigindan gercek ahlak kayboluyor ve yerini sahtesini koyuyor.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster