/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +7 -2
    Olum çabuk koş helallik iste bak sana o kadar net söylüyorum ki anne babaya kötü davranan biri ne bu dünyada rahat edebilir ne de öbür dünyada.
    Bizde de oluyo bazı sıkıntılar kavgalar
    Ya yeri geliyor kendimi yumrukluyorum sinirden. Ama aileme dokunamam ben. Ya zaten ortam gerildiyse hemen uzaklaş ordan. Çünkü orda kavga çıkcaktır. Hiç laf dalaşına girdiğine değmez.

    Hem bak ne diyo Hadislerde;

    “Allah Teâlâ’nın rızâsı, anne ve babayı hoşnut ederek kazanılır. Allah Teâlâ’nın gazabı da anne ve babayı öfkelendirmek sûretiyle celbedilir.” (Tirmizî, Birr, 3/1899)

    Ve ayette Allah buyurmuş ki;
    “Rabbin, yalnız kendisine ibâdet etmenizi ve ana-babaya iyilikte bulunmayı emretmiştir. Eğer ikisinden biri veya her ikisi, senin yanında iken ihtiyarlayacak olursa, onlara karşı «öf» bile deme, onları azarlama. ikisine de hep tatlı söz söyle. Onlara rahmet ve tevâzû kanatlarını ger ve; «Rabbim! Onlar beni küçükken (merhametle) yetiştirdikleri gibi Sen de onlara merhamet eyle!» de!” (el-isrâ, 23-24)

    Bak bir de şöyle bir hadis var;
    “Anne ve babasına veya onlardan sadece birine yaşlılık günlerinde yetişip de cennete giremeyen kimse perişan olsun, perişan olsun, perişan olsun!” (Müslim, Birr, 9, 10)

    anne babana iyi davran kardeşim. En azından kötü davranma tartışmaya girme.
    Sana güveniyorum kardeşim bir daha aynı yalnışı yapmazsın sen *
    ···
    1. 1.
      +1
      Çok sağol panpa sonuna kadar okudum teşekkür ederim
      ···
    2. 2.
      0
      Aynen bu konuda islami emirleri uygulayabilirsin
      müslo değilim
      ···
   tümünü göster