/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2
    Sen inanmak istediğin tarafla okuduğun için düşünüyorsun. Kuranda icma diye bir şey var. Yani Şii ya da Sünni tüm müslümanların ortak fikirde olduğu, tartışmaya açık olmayacak kadar net konulardır.

    1-)Kuranda dünya düz diyen bir hadis olmadığı gibi düz diyen bir alimde bir elin parmaklarını geçmez. Bazen iyi niyetle bazende kötü niyetli insanlar bazı Ayetleri kendi kafalarına göre yorumlayıp dünyayı düz olarak düşünebilir. Ancak Kuranda açık ve net şekilde ne düz olduğu ne de geoid olduğu yazar.

    2-)Meryemin bakire olmadığı kaynağa inanıyorsun haşa kaçak asker sevgilisi olduğuna inanıyorsun.E peki onlarda eski kaynak sen nereden biliyorsun bu bilginin doğruluğuna? Diğer mucizelere inanmanı zaten beklemiyorum Kuranda inanmayanların karşılarına melek dahi çıksa kafirlerin inanmayacağı yazıyor.

    3-)Kuranda Hz Nuh un kaç yıl yaşadığı bilinmiyor. Yazmıyor.

    4-)El kesme olaylarının olduğu iran ve Osmanlıda hırsızlık olayları %5 in altındaydı.Çok Çok düşük bir yüzdesi vardı. Ayrıca ilk kez hırsızlık yapanların eli kesilmez. Tevbe eder bedelini öder. ikincide kesilir. Baskı sonunda ise patlama felan olmaz.

    5-)Aişenin aldatmasına dair iftirayı Kuran yalanlıyor.

    “O iftirayı çıkaranlar, içinizden küçük bir gruptur. Siz o iftirayı kendi hakkınızda fena bir şey sanmayın, bilakis o sizin için hayırlıdır. O iftiracılara gelince, onlardan her birinin, kazandığı günah nisbetinde cezası vardır. Bu yaygaranın elebaşılığını yapan şahsa ise cezanın en büyüğü vardır.

    Siz ey müminler, bu dedikoduyu daha işitir işitmez, mümin erkekler ve mümin kadınlar olarak birbiriniz hakkında iyi zan besleyip: “Hâşa, bu besbelli bir iftiradan başka bir şey değildir!” demeniz gerekmez miydi?

    O iftiracılar dört şahit getirselerdi ya! Şahitlerini getirmediklerine göre, onlar Allah katında (Allah’ın hükmüne göre) yalancıların ta kendileri olarak tescil edileceklerdir.

    6-)Tevratta da Kurandada kullanılan tabir devre/çağ anlamında. Tevratta sabah akşam ifadesi kullanılsaydı 2 gün derdi. Yanlışın var.

    7-Kaynak sayısının az olması imtihan. Büyük ihtimal bu cevap sana komik gelecek ama Ayet yazsam hiç inanmazdın.

    8-)Savaş sadece islama saldırdığında şart.

    9-)Zina serbest olacak? Zina içkiye sebep olur sağlığa zarar verir.Çoluğun çocuğun nafakasını verirsin maddi zarara girersin. Saatlerce yazar konuşursun zamanına yazık olur. Bunlar sadece aklıma gelen 3 şey.15 tane daha yazarım gerekirse

    Bak sen Kuranı eleştirmiyorsun. Kafandaki Kuranı eleştiriyorsun, Görmek istediklerini eleştriyorsun. Sana tavsiyem bu şekilde yapma. Genede sen bilirsin. inşallah Allah sana hidayet verir kardeşim
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      0
      Reis boşuna uğraşmışsın bunun bi halt anlayacağını sanmıyorum, yinede eline sağlık okudum ben.
      ···
      1. 1.
        0
        Eyvallah kardeşim
        ···
   tümünü göster