/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +37 -32
    Ve yetersiz görüyorum çoğunu. Şimdi yazacaklarıma karşılık verebilecek bir müslüman yoktur. 10 madde yazmaya çalışacağım. Dünyanın düz olmasına güneşin ve ayın dünyanın etrafında dönmesine girmeyeceğim bile
    1-Nesh olayı
    Nesh olayı Allah'ın gönderdiği bir ayeti geçersiz kılıp yerine yeni ayet göndermesidir. Bakara suresi 106.ayette"Biz bir âyetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya onu unutturursak, mutlaka daha iyisini veya benzerini getiririz. Bilmez misin ki Allah her şeye kādirdir"
    "Biz bir âyetin yerini başka bir âyetle değiştirdiğimiz zaman onlar şöyle derler: “Sen sadece düpedüz bir iftiracısın.” Halbuki Allah ne indirdiğini en iyi bilendir, onların çoğu bilmiyorlar."(nahl 101)
    Hac suresi 47.ayette ise Allahın sözünden caymayacağı yazar. Nesh olayı tevrat ve incilde yoktur.

    2.Hz.muhafazid'in hayatını kolaylaştıran ayetler
    Hafsanın gününde Hz.muhafazid Marya ile yatakta basılınca Hafsayı sakinleştirmek için Marya ile bir daha birlikte olmayacağını söyleyip yemin eder ardından şu ayetler gelir.
    "Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını arayarak Allah'ın sana helâl kıldığı şeyi niçin sen kendine haram ediyorsun? Allah çok bağışlayan çok esirgeyendir."(Tahrim suresi 1.ayet)
    "Allah, yeminlerinizi nasıl bozabileceğinizi size açıklamıştır. Allah sizin mevlânızdır. O her şeyi bilendir; hikmet sahibidir."(Tahrim suresi 2.ayet)
    Bunun gibi Peygambere bağırmayın evine geç saatte gitmeyin karıları ile konuşmayın ve evlenmeyin gibi ayetler vardır yazarak uzatmak istemiyorum bakabilirsiniz.

    3.Kalbin işlevi
    "Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. işte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir."(Araf suresi 179.ayet)
    Hz.muhafazid zamanında da hala kalbin düşünme organı olduğu sanılıyordu, firavunlar tekrar doğduklarında düşünebilsinler diye kapleri mumyalanıyordu ayrıca olarak diğer organlar önemsenmiyordu. Allahın dilediğini saptırıp dilediğini doğru yola sokmasına girmiyorum bile.

    4.Cihadda kazanılan ganimetler
    "Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin."(Enfal suresi 1.ayet)

    "Ayırım gününde, iki ordunun karşılaştığı günde kulumuza indirdiğimize ve ALLAH'a inanıyorsanız, bilin ki elinize geçen her ganimetin beşte biri ALLAH'ın ve Elçisinindir. Bu pay, akrabalar, öksüzler, yoksullar ve yolda kalmışların hakkıdır. ALLAH herşeye Güç Yetirendir."(Enfal suresi 41.ayet)
    Gördüğünüz gibi ganimetleri kendi için alması demek ki arapların çok hoşuna gitmemiş ve düzenleme gelmiş.

    5.Göğün 7 katlı olması
    "Allah O'dur ki, yedi (kat) göğü ve arzdan da onların mislini (yine yedi kat) yaratmıştır. Allah'ın (yaratıcı) iradesi, bütün bu yarattıkları aracılığıyla kesintisiz tecelli eder ki Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve her şeyi bilgisiyle kuşattığını göresiniz." (Talak suresi 12.ayet)

    "Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle(yıldızlarla) donattık ve onları, şeytanlar için taşlamalar yaptık. Ve onlar için alevli ateş azabını hazırladık."(mülk suresi 5.ayet)

    Bildiğiniz gibi gök 7 değil 5 katmanlıdır(7 o dönemde mitolojik hikayelerde çok geçen bir rakamdır, 7 kollu şamdan 7 günah 7 kat gök 7 kere tavaf allahın 6 günde yaratıp 7.gün tahtına oturması vb.)

    Ve bize (güneş hariç) o süs olarak adlandırdıkları en yakın yıldız 22.5 milyon ışık yolu uzaklıktadır.

    6.Her kavme peygamber gönderilmesi
    "Her bir toplum içinde, "Allah'a kulluk edin ve putperestlikten sakının," diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimine ALLAH yol gösterdi, kimi de sapıklıkta kalmağa mahkum oldu. Yeryüzünü dolaşın ve yalanlayanların sonunun nasıl olduğunu görün."(Nahl 36)
    Şimdi Aborjinlere veya biz Türklere hangi peygamber geldi çok merak ettim haberimiz yok vay be. Müslüman olmayan toplumların çoğu günümüzde mükemmel hayatlar yaşıyorlar nesini dolaşıp görelim.

    7.Mucizelerin tarih kitaplarında olmaması

    Misal ayın yarılması gibi bir olay ne kitaplarda ne resimlerde ne müziklerde geçmemiş o dönem ki o dönem filozofların en büyük çıkmazı tanrının varlığı olmasına rağmen hiçbiri de ayın yarıldığını görmemiş ve bunun üzerine kafa yormamışlar. Diğer olaylar da böyle kuran dışında hiçbir kitapta yer edinememiş.

    8.Putperest ibadetlerinin islamda olması

    Islam putperest dini olmamasına buna karşı olmasına rağmen, müslümanların putperest hinduların yaptıkları gibi bir puta karşı namaz kılması yine hindulardan kalma oruç tutması ve eski hindu tapınağı ve put evi olan olan kabenin etrafında dönmesi tamamen putperest ibadetleridir. Bunlar kuranla veya tevratla birlikte gelmemiştir önceden de olan şeylerdir.

    9.Allah'ın adaletli olmaması
    Allah adaletli olsaydı peygamber yollamadan bu işi çözerdi. Bu hayat sınavsa peygamberler niye bu sınava dahil olmuyor. Ben de cebrail ile görüşeydim ben de bütün hayatımı Allah'a ve islama adayıp ibadetlerimi kusursuz yerine getirirdim. Neden peygamberler böyle şanslı da ben değilim ?
    ···
   tümünü göster