/i/İnanç

İnanç
  1. 51.
    0
    Bende 8 i cevaplayacagim.
    ORUÇ TUTAN iLK iNSAN

    Klagib dönemin en önemli tarihçilerinden Taberî (ö.923) islam tarihini anlatmaya Hz. Adem’den başlar. Çünkü Müslümanlara göre Hz. Adem’den Hz. muhafazid’e kadar aslında tek bir din vardır: Peygamber adlarından hareketle Musevî, isevi (Hıristiyan) gibi isimler alsa da, hepsi aynı inancın aşamalarıdır. Bu doğrultuda ilk orucu, ilk insan ve ilk peygamber, Hz. Adem’in tuttuğuna inanılır. Örneğin Abdülkadir-i Geylani (ö.1165), Gunyetü’t-Talibin adlı eserinde şöyle yazar: “Adem aleyhisselam, Resulullah’tan (sav) önce kendisine oruç farz kılınanlardandır.” Sonraki peygamberlerden Hz. Musa ve Hz. isa’nın 40 gün oruç tuttuğu rivayet edilmiştir. Ayrıca hadis kaynaklarına göre Hz. Davud, bir günü oruçlu, bir günü oruçsuz geçirirdi.

    __Bu da demek oluyorki hindular peygamberimizden almis bu ibadeti.

    ilk kurban Hz.Ademin oğulları Habil ile Kabil kesmişlerdir. Kur’an-ı Kerim’de Hâbil ile Kâbil’in Allah’a kurban adamaları olayı -biraz da detaylarıyla- anlatılmıştır. “Onlara Âdem’in iki oğlunun gerçek olan haberini oku: Onların her ikisi birer kurban takdim etmişlerdi de birininki kabul edilmiş, öbürününki kabul edilmemişti.

    Kurbanı kabul edilmeyen, kardeşine: “Seni öldüreceğim” dedi. O da: “Allah, ancak müttakilerden kabul buyurur, dedi. Yemin ederim ki, sen beni öldürmek için el kaldırırsan, ben seni öldürmek için sana el kaldırmam. Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım.”(…)” [ Maide 5/27-31 ].

    Bu da gosteriyor ki yine peygamberlerimizden ogrenmisler.
    ···
   tümünü göster