/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +2
    yazındaki çelişkiyi görebiliyor musun cehennemde yanacaklarını biliyormuşçasına demişsin ben yandım başkaları da yansın demişsin. yanacağını bilen insan günahında ısrar edemez. cehennemde yanacağını bilen adam ateist olamaz. daha çok müslümanlarla muhatap oldukları için islamla uğraşmaları normaldir. zaten siz müslümanlar diğer dinlerin allah katında kabul olmadığını sadece islamın kabul olduğunu iddia etmiyor musunuz? o halde ateistin senle tartışacağı islam kalıyor diğerleri eleniyor. ben de islamdan çıkmış birisiyim. hiçbir zaman muhafazidin ayşeyle yaptığı evlilikle falan uğraşmadım islamı böyle eleştirmedim. ben muhafazidin vahiy aldığına inanmıyorum. yok cariyesi varmış yok çok eşli yaşıyormuş bunlara girmem.
    ···
    1. 1.
      0
      aferin böyle olsun diğerleri de
      ···
    2. 2.
      0
      @balgamic attack

      Panpa bir yaratıcının kainatı, dünyayı, yıldızları, güneşi, canlıları ve nihayetinde insanları yaratıp o insanlara elçiler vasıtasıyla vahiy göndermesi bence gayet normal. Allah herşeyi yaratmış buna fazlasıyla gücü yeter, senin aklın alıyor mu insanı yaratıp başıboş bırakacağını. Hadi sizi yarattım hayvan gibi yiyin için dolaşın uyuyun çoğalın dağıtın diye düşünebilir mi? Mantığı yok bir kere. Eğer perygamberlerin vahiy almadığını düşünüyorsan bu seni ateist yapmamalı. Dinlerden soğursun ama Allaha inanmaman için bir sebep değildir bu. Türk ateistleri islamla ilgili kafasına takılan bir mevzu olunca araştırmak, sormak yerine ve hatta belki de gerçekten cevabını bulabilecekken kolayına kaçıp ateist oluyor. insan düşünsün diye Allah akıl vermiş ve diğer insanlardan üstün kışmış. ilim ilerledikçe Allahın büyüklüğü daha da ortaya çıkıyor. Eskiden dna neydi, hücre, aminoasit, sinirler, kromozom gen bs hiçbirşey bilinmiyordu ama şimdi görüyoruz ki olağanüstü fabrikalar gözün görmeyeceği kadar küçük varlıkların içinde.
      Allahın o yüzden ilk emri oku, insanları öğrenmeye teşvik ediyor. Türkiyedeki cahil cemaatlere tarikatlara bakıp da mı kendinize yol çiziyorsunuz? Emin olun yatacak yeri yok onların
      ···
    3. 3.
      0
      bir yaratıcı yok ki insanı yaratma amacı olsun. yaratmaktan kastettiğin yoktan var etmek ise yaratıcı yok. başı boş kalmak ne demek müslüman olunca mı başı boş kalmıyoruz? muhafazidin de aklına bir takım sözler gelmiş bizim de geliyor. benimkini beğenmeyip onunkini beğenip itaat ediyorsun. zevk meselesi.
      insan düşünsün diye akıl veren biri yok. ilim ilerledikçe allahın büyüklüğü değil öğrenecek şeylerin büyüklüğü ve ne kadar cahil olduğumuz ortaya çıkıyor. sen o şeyleri allah yarattı dediğin için allahın büyüklüğünü öğrendiğini söylüyorsun. o şeyleri yoktan var eden yok. o yüzden allahın büyüklüğünü öğrenmiyoruz.
      oku diyen allah değil. allah yok. alak suresini insanlara okuyan bir insan. oku diyen de insan. insanın aklına gelen şeylerse bunların kökenine girmek uzar gider.. ha eğer dersen allah kuranda konuşan insanın takma adıdır ona var derim :D kurandaki allah bir insandır. o insan yoktan var edemez . varlığın özüne allah ismini takarsan o halde allah var derim. neye allah dediğine bağlı.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster