/i/Devlet

  1. 1.
    +6
    Hz. ibrahim mancınığa konulup ateşe atılmıştır. Bir karınca ateşe su taşır. Karıncaya sorarlar: Ne yapıyorsun sen? ibrahim peygamber için ateşe su taşıyorum der. iyi de senin taşıdığın sudan ne olur ki derler. Karınca cevap verir: En azından safımı belli etmiş olurum.
    ···
    1. 1.
      +1
      Türkiye zaten politik ve ekonomik sorunlar bakımından üstünde oldukça fazla yük olan bir ülke. Tüm bu sorunların üstüne sırf tarafını belli etmek adına mevcut gidişatı değiştiremeyeceği halde neden yeni ciddi sorunlarla karşılaşlamayı göze alsın.
      Çin dediğiniz ülke basit bir ülke değil burada insanların çoğu duygularını ön planda tuttuğu için cevapları gereksiz derecede keskin.
      1-Karşılarındaki devletin gücünü gözden çıkararak
      2-Çin'e karşı bunu imzalayan devletlerin birbirinin arkasını tuttuğunu ve bu ülkelerin neredeyse hepsinin AB üyesi olduğunu görmezden gelerek
      3-Türkiye'nin üstündeki yükü görmezden gelerek entry giriyorlar.

      Duyguları sürekli ön planda tutmaları bütün bu önemli faktörleri gözden çıkarmalarını sağlıyor.
      ···
    2. 2.
      0
      Mesele nedir biliyor musun? Bir yerde zulüm var ve bizim büyükler sırf “tamamen duygusal” meselelerden dolayı (Çin’e bile gebeyiz) zülme sessiz kalıyorlar. Bunun başka türlü açıklaması yok. Devletin üstünde yükmüş falanmış filanmış hikaye bunlar. Çin sana ne yapabilir? Ekonomik yaptırım diyeceksen dur orada. Rusya’nın tehditlerine boyun eğdik s400 aldık. Hem de Amerika’ya NATO’ya rağmen. Yaptırımın kralını yaparlar hem. Ama sen dünyanın öbür ucundaki Çin ile ters düşmekten çekin. Neymiş omuzumuzda çok yük varmış. Gerçekçi olalım. ÇiN’E BiLE GE-BE-YiZ.
      ···
   tümünü göster