/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +2 -1
    Dusunsene hersey gulluk gulistanlik isler tikirinda hicbir sorun yok. Herkes herkesle geciniyor. Cok sıkıci olurdu. Robot gibi hergun ayni uyanmak. Insan biraz bunalim biraz stres biraz heyecan biraz umut ister.
    ···
    1. 1.
      0
      Savaşsızlıktan kastımız kitlelerin yok edilmediği bir ortam. Gündelik sürtüşmeler kişisel mücadeleler bunlardır bireysel stresimizi yöneten faktörler olarak yeterli bence... yoksa "ya niye savaş yok keşke türkiye iran'a girse çok sıkıcı" demek için değişik bir kafada olmak lazım diye düsünüyorum
      ···
      1. 1.
        +1 -1
        Guc sahipleri icin gundelik surtusmeler yeterli degil bence. Ayrica ulkeler yuzbinlerce asker besliyolar bosuna mi besliyolar. Mecburen dunyada surekli bi savas bi karmasa olmak zorunda.
        ···
    2. 2.
      0
      Bu bildiğimiz deneyimlediğimiz bir gerçeklik bunu sectigimizden baska türlüsü olanaklı durmuyor tüm bu planlamanın dışında yeni bir başlangıç olamaz mı tüm dünya'nın kenetlendiği bir ihtimal imkansız mı sence panpa burdan bakınca?
      ···
      1. 1.
        0
        Imkansiz. 5 parmagin 5i de bir degil mesela. Sen savassiz bi dunya istersin anlasmalar yaparsin ordularini dagitirsin ama illaki karsit goruslu biri cikar baris ortami ona huzursuzluk verir bi ordu kurar ve savas baslatir. Savasin olmadigi bi dunya icin herkesin hemen hemen ayni karakteristik ozelliklere sahip olmasi gerekir bence.
        ···
      2. 2.
        0
        Tamam işte bu ortak ruh saglanamaz mı sonucta bizi birbirimizie baglayacak bir ortaklik kurulabilir
        ···
      3. 3.
        0
        Bence saglayamazsin. Dedigim gibi 5 parmagin 5i de bir degilken yuzlerce ayri milletin nasil ayni fikirde olmasini bekleyebilirsin? Belki kisa sureli saglayabilirsin ama bi anlasmazlik durumunda sozun bittigi yerde mecbur silahlar konusacak.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster