/i/Tespit

  1. 1.
    +18 -1
    9- Ruslar zamanında altındaki milletleri öyle bir ezmişki bu milletler rus gibi olmayı ve ona benzemeyi birşey sanmış zamanlada kimliklerini bu milletlere unutturmuş bazısı baş kaldırmış bazısı bunların zütüne girmiş .

    Gemide azerilerle konuşurken yaşı büyük olanları zamanında rusça bilmeyi biz birşey zannederdik rusca bilmeyene insanlar cahil köylü gözüyle bakardı diye anlatırlardı.

    Çalıştığım bir gemide azerbaycan vatandaşı avar olduğunu iddia eden bir aşcı karı vardı ,devamlı benim rus pasaportum var yok evde kaldı rusyada yaşıyorum havadan hikaye anlatıyor , gemide ukraynalılara bunlar bizim adamımız diyor , azeri dilini konuşamıyorum ,rusça biliyorum diyor ama işine geldimide gayet güzel azerice konuşuyor. adı maryam kendisini marina diye çağırtırıyor.
    Kadın tamamen eziklikten onları benzemeye çalışıyor ama onlar gibide olamıyor tamamen tezatlıkkarla dolu.

    Gene çalıştığım bir gemide rus kaptan rusyanın dünyanın 1 numaralı devleti olduğunu türkiyede insanların rusyada kötü yaşadığımızı zannetiğini ama en güçlünün rusya olduğunu bana anlatıyor ve kabul ettirmeye çalışıyor. Yanındada saz arkadaşı azeri ikinci kaptan var oda evet rusya dünyanın en güçlü devletidir diyerekten görevini yerine getiriyor .

    Bende direk olaraktan ne amerikanın nede rusyanın hayranı olmadığımı ama dünyanın en güçlü devletinin ekonomik ve askeri anlamda amerika olduğunu anlattım.
    Rus kaptan attan düşmüş gibi yüzüme bakıyor, rusya istese bir harekette amerikan ekonomisini bitirir diyor hala .dedim rusyada askeri ücret 150 usd mi amerikada 1160 usd 1 amerikan doları 60 ruble kim kimin ekonomisini bitirmiş dedim .böyle züt olmuş gibi yüzüme baktı köprü üstünden gibtirdi gitti.
    Yanındaki yancısıda hala bana neden öyle konuştun diyor .
    Birde bunların zütüne girip karşılarında el pençe duranlar var.
    ···
    1. 1.
      +3
      Aga hiç bunalmıyor musun bu salak ruslardan, hem memnun musun orada çalıştığın için?

      Rusların pak sevilecek yani yokmuş bizi bilgi sahibi ettin sağ ol panpa.
      ···
      1. 1.
        +14
        Ne demek kardeşim türkiyede bir kesim uyansın gerçekleri görsün yeter benim için. bunalıyoruz da ekmeğimizi denizden çıkartıyoruz yapacak birşey yok .
        ···
    2. 2.
      0
      vay amk bir de rusya ya gitmeyi düşünüyordum. giberler
      ···
   tümünü göster