/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +1
    Hayatta ve iş hayatında senden daha tecrübeli bir abin olarak (29 yaş) söylüyorum ki sonrasında değiştiririm diye bölüm yazma. Okula girersin işler beklediğin gibi gelmez, ortam bulursun, oyuna karıya kıza sararsın, ilk sene kontenjan olmaz ikinci sene hayvanın biri her haltı toplar sen yayan kalırsın üçüncü sene puanın yetmez sonra bir bakarsın kimya mezunusun kariyer. nette cv güncelliyorsun.
    Büyük okullar önemlidir. Ben de onlardan birinden mezunum. Ama sırf okul diye geçemeyeceğin bir bölümü de yazma. Bak benim böyle yaşanmış bir örneğim var liseden. iki arkadaşım yakın puanlar aldılar. Biri odtü odtü diye tutturup biyoloji yazdı gitti aynı bu kafalarla oradan makinaya geçerim atlarım zıplarım diye. Öbürü de anadoludan bir üniversitede inşaat yazdı. Odtülü bi gibime geçemedi bölümü de sevmediği için 7 senede mi ne bitirdi şimdi alakasız bir yerde evrak memuru gibi takılıyor 3 kuruş paraya. inşaat yazan adam inşaat sektörünün sıçmasına rağmen mezun olur olmaz iş buldu yıllarca çalıştı sonra tam zamanında kaçtı yurt dışına 4-5 yıldır dubai katar vs iş yapan bir firmada çalışıyor.
    Bizim zamanımızda sistem nasıldı bilmiyorum hiç de araştırmadım belki değişmiştir şimdiye rahat geçersin ama ne olursa olsun sen beni dinle geçerim diye istemediğin alakasız bir bölümü yazma. Kimyadan da mezun olsam yaşarım amk bana koymaz diyorsan yaz sadece
    ···
   tümünü göster