/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Belki anlattıkları sana hitap etmiyordur? Mesela benim çocukluğumdan beri astronomiye merakım var ve elimizdeki Türkçe kaynaklar kısıtlı. Bu adamın astronomiye yönelik içerikleri beni fazlasıyla sarar. Etkili öğrenme yöntemleri de bir diğer meslek alanım ve yine bana çok faydası dokundu. Sen belki tramvay videosunu izlerken bu ne amk diyebilirsin, ama ahlak yasalarını araştıran ben için o içerik harika olmuştu dolaylı yoldan. Bir şeyi boş bulmak göreceli bir kavram. Mesela sen, boş olduğunu düşündüğün bir adam için bir başlık açman da bana boş gelebilir. Madem boş ise konuşulmaya bile değmez. Boş yapanlar burada bizleriz. Kimi eleştirelim, kime gömelim, kimi kalaylayalım, kimi övelim derken başkaları üzerinden prim yapmaktan başka bir şey yaptığımız yok. Gündemimizi dahi magazinsel şeyler işgal ediyor. Çok şey üzerine kafa yordum, sadece ben değil, herkes muhakkak farklı bir alanda çok okkalı bilgilere sahipken biz bu mecrada neden bunları paylaşamıyoruz? Bir müddet "kişiliğin oluşumunda aile çevre ve kalıtım faktörü" alanında bikaç gündür araştırma yapıyorum, paylaşamaz mıyım burada? Ama özellikle şu mecrayı dolduran son jenerasyona baktığım zaman bir bilgi düşmanlığı görüyorum. Bildiğini anlatmak isteyen insana ukala gözüyle bakıyorsunuz. Biz burada bir zamanlar en uç konularda felsefe yapardık, özellikle geceleri ortam durgunlaştıktan sonra. Şimdinin üniversite okuyacak gençleri. Sizler adına zerre ümitli değilim. Üreten insanların da şevkini kırıyorsunuz.
    ···
    1. 1.
      +1
      gayet iyi duyar kasmışsın ama yazı barış özcan hakkında değil tam olarak. barış özcanın izlenme sebebi ve izleyicileriyle alakalı. insanların sadece kültürlü görünme derdinde olmasıyla alakalı. kanalın içeriği güzel. sunumu berbat. kaynağı ise ÇALINTI. bunu en basit yabancı bilim dergilerinden birini okuyarak da anlayabilirsin. ama bunun yerine buraya gelip anlamadığın bir yazı hakkında bir dolu cevap vermen ne olursa olsun takdire şayan. o yüzden bu yazıyı sakla. başka bir gün başka bir başlıkta kullan. ama bura onun yeri değil.
      ···
      1. 1.
        +1
        Kardeşim, bugün akademik camia dahi birilerinin araştırmalarını derleyerek kütüphane dolusu kitap çıkarıyor profesör oluyorlar. Biz bu adamın bilim adamı mı olduğunu ispat etmeye çalışıyoruz sanki de çalıntı diyorsun.
        ···
    2. 2.
      +1
      Git ingilizce öğren amk bedevisi internette her şey var
      ···
   tümünü göster