/i/Tespit

  1. 26.
    +20 -2
    10- Bu ruslar altların kalan milletlerin bunlara rus olduğu için saygı göstermesine alışmışlar, altakiler bu durumu normalleştirmiş ruslarında zütü kalkmış.

    Gene gemideyim , benden 1 yaş ufak ikinci kaptanla samsun limanında dışarı çıktık.Bu vatandaşa birşeyler alınması lazım ,internet hattı ve modemi birde ıvır zıvır .tabi lavuk türkçe bilmiyor ,azerbaycan doğumlu rus kaptanda buna yardımcı ol dedi. Samsunda o vodafon senin bu turkcell benim geziyoruz. Yabancı olduğu için ne alakaysa modemide buna satmadılar. Yolda markete uğruyayım dedi , alışveriş yaptı. Bana gofret almayı teklif etti yok dedim ,ısrar etti dandik bir gofret aldı bana en fazla 2 liralık birşey.bu arada lavuğun parası yoktu 100 usd benden borç aldı benim paramla bana güzellik yapıyor yani. Samsun merkez limanına yaklaştık lavuk elindeki poşeti bana verdi al taşı hesabı .Poşette 1 kg yok ve tek poşet bu yani 3-5 bisküvi gofret var .Saflığıma geldi poşeti ilk aldım lavuk cayır cayır yürüyor poşetini bana taşıtmaya çalışıyor .Dedim al poşeti neden der gibi yüzüme bakıyor böyle kafa sallıyor .verdim eline poşeti. elimlede böyle yallah yaptım .neyse gemiye yaklaştık beyfendi bu seferde baba benşm vardiyamı kim tutacak diyor ,yok sen vardiyanda dışardaydın diyor bana * dedim vardiyayı ben senin işin için dışarı çıkarken tutdum. Gittim yatmaya .Lavuklarda ne yüz var nede minnet var , utanmasa sırtıma binmek istiycek .tabi hayatında böyle bir duruşda görmemiş herhalde ,anlayamıyorlar.bir gofrete onun ayak işini yapacağımı sanması gerçekten beni hayrete düşürdü. Türk insanıyla bunlar arasında çok büyğk fark var.

    Neyse , gittik rusyaya .bu rus lavuk ve ukraynalılar dışarı çıktılar .gelirlerken bir baktım 1.95 boyunda 100 kgluk dev gibi ukraynalı bunun poşetini taşıyor.Bu rus lavukta eli boş sallana sallana yürüyor.
    Bu ruslar ayak işlerini diğer milletlere gördüymeye alışmış .Bizide diğerlerini gibi sanıyorlar ama türkün duruşunu görünce uyanıyorlar işler böyle değil.

    Bu lavukla aramdada sigara mevzusundan çıkan bir hikaye daha var , oda diğer yazımda inşallah.
    ···
    1. 1.
      +1
      Hâlâ okuyoruz devam kardeşim
      ···
   tümünü göster