/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Size yardımcı olmaya çalışacağım ancak sorduğunuz sorunun öncelikle karışık olduğunu belirtmeliyim eğer ekgib cevapladığım yer olursa söyleyebilirsiniz. Tanrı inancımızda her şeyi ve doğal olarak zamanıda yarattığı için zamandan bağımsızdır yani zamanıda bilir fakat Tanrının geleceği bilmesi insan iradesine engel değildir.Biz şuan Tanrının haram kıldığı şeyleri yaparken kafamıza taş yağmıyor veya bir ceza çekmiyoruz veya kendimizi bir baskı altında hissetmiyoruz bir baskı olsaydı Tanrının haram kıldığı şeyleri zaten yapamazdık. Burada önemli olan haram kılınan şeylerin kimin iradesini koruyup yapmayacağını anlayıp ödüllendirmek.
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa ben olaya tanrı gözüyle bakıyorum yani bi nevi kendimi yüce Allah yerine koruyorum. Alemleri yarattım zaman kavramım yok. 1 kul üzerinden gidiyorum olaya= ben bu kulun bebeyken öldüğü an a kadar her şeyini bilirim. işyleyecepi her günahı. Hatta onu geçtim ben bu kulumun doğmadan bile nasıl gelip nasıl gideceğini bilirim. Çünkü ben herşeyi bilirim benden gizli saklıda olmaz. Şimdi bir kul doğmadan önce bile cehennemlik olunacağı biliniyorsa bu kişide irade yoktur. Çünkü kaderi zaten yazılmıştır. insan kendi kaderini kendi yazmaz. Ben şehvetliysem bunu bana tanrı verdi. Bunu baskılayabilme yeteneğinide verdi baskılayamama yeteneğinide. Hatta baskılayamama yeteneğini daha kuvvetli verende o değil mi?

      Ben tanrı (Allah) inancı olan biriyim. 5 vakit olmasada içtenlikle dua eder namaz kılarım. Yaratıcı olduğuna inanıyorum ama dinimizin bana anlattığı kader inancı-irade-adalet çelişiyor mantığıma göre.
      ···
    2. 2.
      0
      Kendi cevabını vermişsin aslında senin dediğin gibi olsaydı islamiyetin olmaması lazım zaten * Allah eğer bizim kaderimizi yazıp dünyaya yolladıysa benim burada yaşama amacım ne ? Sınanma amacım ne ? insan dünyaya sınanmak için yollanır fakat Allah bu sınavı kendi yaptıysa neden dünyaya yollasın ? Dediğim gibi Tanrının zaman kavramından bağımsız olması ve geleceği bilmesi bizim hiç bir eylemimize engel değildir.
      ···
    3. 3.
      0
      Panpa işte benim düşüncemden çıkan sonuçta dinimizin anlattığı kaderin mantığıma yatmaması. Bu durumda mantık dışı kalıyor

      Sınanma amacımız ne hayattaki amacımız ne yin crvabı ise: bunu ölmeden öğrenemeyeceğiz.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster