/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Evet dostum okudum ve maalesef halkımızın islami konuları araştırmaması ve doğru bilinen yanlışlara hiç bir bilgisinin olmamasına rağmen önyargıyla yaklaşılması ve herkesi kendi uydurdukları dinin kendi uydurdukları baskısı yüzünden insanı islamdan soğutuyor. Hadislere gelince şüphesiz hadisler Kurandan sonra bize yol gösteren çok önemli kaynaktır ama bunların uydurma olup olmadığını anlama şansımızın çok düşük olduğunu düşünebilirsiniz fakat düşündüğünüzün aksine buhari gibi güvenilir kaynaklarda aynı kuranı kerim gibi 1400 yıl öncesine dayanan kaynakları bulunmakta ve kolayca ayırt edilebiliyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Hadislerin kafana yatmaması çok normaldir çünkü hadislerde kuranda olduğu gibi tasavvufi anlamlarda anlamlı olan hadisler vardır örneğin bir hadiste Dünya öküz ve balığın üstündedir deniyor ne kadar da saçma geliyor değil mi ? Ama tasavvufi olarak bakınca olaya hiçte öyle değil kafan karışmasın diye açıklayan linkide bırakıyorum buraya https://www.youtube.com/watch?v=74liQatt_sA
      Üstelik bu hadislerin kuranı kerimle ve peygamber efendimizin hayatıyla da örtüşmesine bakarak doğru veya yanlış olduğunu kolayca kavrayabiliriz.
      Çok fazla soru geliyor detaylıca okumak istersen bakabilirsin
      https://sorularlaislamiye...-bir-hadis-kitabi-midir-0
      ···
    2. 2.
      0
      Eser, te'lîfinde müellifin takip ettiği titizlik sebebiyle en sahih hadîsleri cemederek, bütün ümmetin icmaya yakın bir ittifakla tam bir güvenine mazhar olmuş, "Kur'ân'dan sonra ikinci Kitap" olma şerefini kazanmıştır. Öyle ki, musîbet ve belâlara karşı, tıpkı Kur'ân gibi teberrüken okunması bile müesseseleşmiştir.Kur'an-ı Kerim'de başörtüsü 24 sıra numaralı Nur suresinin 31. âyetinde geçmektedir. "Kadınlar, başörtülerini, göğüslerinin üzerinden bağlasınlar; yani başörtüleriyle göğüslerini de örtsünler" mealindeki bu âyette geçen "humur" kelimesi, başörtüsü manasına gelen "hımâr" kelimesinin çoğuludur. "Kur'an'da geçen hımar kelimesi yalnızca örtü manasına gelir, başörtüsü manasına gelmez" diyenler kesinlikle yanılıyorlar. Çünkü bu kelimenin kökünde "örtme, karışma, yaklaşma" gibi manalar varsa da, kökten alınmış farklı kelimelerin (şekillerin) farklı manaları vardır. Mesela aynı kökten gelen "hamr", şarap, "hamîr", hamur mayası, "humâr" akşamdan kalma hali manalarına gelir. Tartışma konumuz olan "hımâr" da başörtüsü ve vücudun bütününü örten örtü manalarında kullanılmıştır. Arapçada bir kelimenin birden fazla anlama gelmesini fırsat bilen din sömürücüleri bu yola başvuruyorlar. Araştırarak bu tuzağa düşmemek lazım.
      ···
   tümünü göster