/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +21 -2
    Küfür etmeden cevap verecegim. Kardeşim adam akıllı öğren de gel.
    Bahsettigi müşrikler kendileri ile savaşan kendilerine saldırmış müşrikler. Diyor ki o ayette, Allah size haram ayda müşriklerle savaşmayı yasak etti. Ancak haram ay bitince o size saldırmış olan musriklere savaş ilan edip karşılık verebilirsiniz.
    Her musrigi bulduğumuz yerde öldürmemiz emrolunsaydi Peygamberimiz yahudilerle birlikte yaşar miydi Medine'de? Koca peygamber öldüğünde zırhı bir yahudide rehindi. Borç alıp zırhını vermişti.
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      Nerede size savaş açmış müşriklere karşı savaşabilirsiniz diyor lan direkt haram aylar bitince müşrikleri nerede bulursanız öldürün diyor ayet.

      Ayetleri çarpıtma amk.

      Bakara suresi, Tevbe suresinden çok önce inmiştir ilk önce surelerin nüzul sırasını öğren.
      ···
      1. 1.
        +5
        Neden o zaman müşrik olarak sadece putperestlerle savaşmışlar anasını gibtiğim? Neden Yahudilere dokunmamışlar? Müşrik kelimesinin anlamı nedir?

        HI ANASINI gibERTTIĞIMIN EVLADI NEDIR HA NEDIR

        ···
      2. 2.
        +2 -1
        Yahudilere dokunmamışlar mı sen ciddi misin?

        http://dusunenateist.weeb...i-kureyza-katliam305.html

        Bu aslında bildiğimiz soykırımdır çünkü tüm erkekleri öldürüp kadınları da esir ve cariye olarak alıyorlar ama daha da trajikomik yanı hadislere göre hendek savaşından sonra Cebrail muhafazide bunu yapmasını emrediyor.
        ···
      3. 3.
        +1 -1
        işte tam burada hadis- i şeriflere bakıyoruz. Çünkü Sadece kuran ayetlerine bakınca neyin ne olduğu anlaşılmıyor. Ancak peygamber efendimizin gönderilme sebebi sadece postacı gibi alın beyler bunlar ayetler hadi bana eyv. demek değil. Ayetleri açıklamak ve dini vazifeleri doğru düzgün anlatmak.
        Kureyza kılıçtan geçirilme ayeti geldi . Doğru. Peki neden? müslümanlar ile yahudiler saldırmazlık anlaşması yapmıştı. Mekkeli müşrikler saldırınca biz de katılalım bu muhafazidi bitirelim dediler. Anlaşmayı bozdular. Anlaşmayı bozan olursa karşı tarafın hakkı var. Dediğim gibi.. Bu din oyuncak değil. Öyle sizin salak salak tahminlerinizle ve sorularınızla yıkılacak değil
        ···
      4. 4.
        +1
        Eğer hendek savaşında Beni Kureyze kabilesi mekkelilere katılsaydı o hendekler muhafazide fayda etmezdi ve islam o gün biterdi.

        Siyer okumazsan böyle hadislere inanıp cahil cahil gezersin işte.

        muhafazid, hendek savaşında sadece beni Kureyze kabilesine giden yola hendek yaptırmamıştı çünkü bu dediğin anlaşma vardı.

        Beni Kureyze kabilesi savaşta tarafsız kalınca muhafazid bunu taraf değiştirdi olarak saydı ve Cebrail de hendek savaşından sonra emir verince gidip sırf hendek savaşında talan yapamadığından dolayı para ve köle için saldırdı.
        ···
      5. 5.
        +1 -1
        Yalnış kureyza olayı kureyza yahudileri mekkelilerle işbirliği yapıp antlaşmayı bozdukları için oldu ayrıca kureyza olayında Yahudilerin isteği üzerine tevrattaki hüküm uygulandı sadece ateist siteleri bilgi kaynağı edinme bir çok tarihi kaynakta benim bahsettiğim şekilde geçer
        ···
      6. 6.
        0
        Kendinizi kandırıyorsunuz.

        Tevratta hüküm verme olayı da tamamen muhafazid'in entrikası çünkü hem Tevratta öyle bir hüküm yok,hem de hükmü veren adamı yahudiler yahudi sanarken herif müslüman çıkıyor.
        ···
      7. diğerleri 4
    2. 2.
      0
      Al sana doğrudan tevratta geçen hüküm araştırmak serbest ama bilip bilmeden sallamak yok.

      Şehrin birine harb etmek için vardığında, onları sulha davet et. Bunu kabul edip, kapılarını açarlarsa, içindekilerin hepsi, sana haraç versinler ve hizmet etsinler. Şayet, harb etmeye karar verirlerse, onları muhasara et. Allah Tealanın ihsanı ile, onlara galip geldiğin zaman, erkeklerinin hepsini kılıçtan geçir. Kadınlarını, çocuklarını ve mallarını ganimet olarak al!..\" (Tesniye/Yasanın tekrarı, 10-14
      ···
   tümünü göster