/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +6 -1
    bu ülkede milliyetçilik 1938'de öldü. Akım olarak gerçek milliyetçiler var, örnek vermek gerekirse ben. Gerçek milliyetçilik kültürel birliği önemser ve dini Tanrı ve kul arasında ki bir ilişki olarak nitelendirdiği için kültürün içinde dinin olmadığını savunur.
    Ben bayağı ders anlatır gibi olucam ama Milliyetçilik kendi içinde ayrışmış, dağılmıştır, yani kollara ayrılmıştır :
    - Solcu Milliyetçilik
    - Sağcı Milliyetçilik
    Solcu Milliyetçilik kısacası üretim ve kamu araçlarının, kurumların vb. devlete ait olduğunu, devletin ise bunları milleti için kullanması gerektiğini savunan düşünce akımıdır.
    Yani solcu bir insan milliyetçi olabilir, günümüz Türkiyesinde solcularla milliyetçilerin ayrışmasının sebebi ideolojileri değil, karşı tarafın yanlış anlaşılmasıdır.
    Milliyetçiler solculara nihal atsız sözlerinden saldırırken solcularsa "faşizme karşı omuz omuza" diye nida atar. Hareketleri yanlış mı ? Kesinlikle yanlış. Çünkü yanlış anlaşılmış iki tane ideolojidir bunlar.
    Sağcı milliyetçilik : Bunda çok söze gerek yok, çünkü nasıl bir şey olduğu belli. Günümüz Türkiyesinde veya tarihte çok kısa bir yolduluğa çıkarsanız pek çok örnek bulursunuz. Kısacası bu düşünce yapısı insanların dinini önemser, dini neyse ona göre yaklaşır. Dine verdiği önem kadar kültürede önem verir, eğer ki Türk bir sağcı milliyetçiyseniz Türk olmayan bir müslümanı ya da türk olan bir gayri müslümanı sevmezsiniz.
    Bu ideoloji özetle milliyetçi bir muhafazakarlıktır. Kötü mü ? Bizce kötü, çünkü bize ters
    ···
   tümünü göster