/i/Tespit

  1. 1.
    +2 -1
    Erkek kadından neden üstündür?
    Öncelikle belirtmeliyim ki bu yazımda hiç kimseyi aşağılamak gibi bir amacım yoktur. Ben sadece gözlemlediğim olgulardan elde ettiğim sonuçları yazacağım.

    Ben erkek cinsinin kadın cinsinden daha üstün olduğunu düşünüyorum. Bu düşüncemi destekleyen kanıt aslında tam karşımızda duruyor: içinde yaşadığımız ataerkil toplum.
    Bazı çevreler tarafından iddia edilenin aksine ataerkil düzen, erkek üstünlüğünün NEDENi değil, SONUCUDUR. Eğer kadınlar erkeklerden üstün olsalardı veya erkek ve kadın gerçekten eşit olsalardı ataerkil bir toplumdan söz etmemiz mümkün olmazdı. Erkek kadından daha üstün olduğu için bugün dünya üzerinde ataerkil toplumlar yaygındır. Benim burada üstünlükten kastım sadece kas gücü&vücut yapısı vb. değil, her alanda üstünlüktür. Bugün dünya üzerindeki bilim insanlarının kaçının kadın, kaçının erkek olduğunu araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Günümüzde teknolojinin, hayatımızı kolaylaştıran icatların&buluşların ezici bir çoğunluğunun erkekler tarafından yapıldığını fark ettiğiniz zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.
    Günümüzde erkeklerin daha ön planda olmasının sebebinin ataerkil düzen olduğunu düşünenler var. Halbuki durum tam tersidir. Ataerkil düzen erkek üstünlüğünün sebebi değil, sonucudur. Erkek üstün olduğu için ataerkil düzen vardır. Eğer kadınlar üstün olsaydı anaerkil toplumların daha yaygın olduğunu görürdük veya iddia edildiği gibi erkek ve kadın eşit olsaydı herhangi bir cinsin baskın olduğu bir toplumdan söz edemezdik.

    Ancak benim bu yazdıklarım erkek ve kadının adalet önünde eşit olmaması gerektiği ya da erkeğe ayrıcalık tanınması gerektiği anldıbına gelmiyor. Devlete göre her insan bir bireydir ve devlet cinsiyet ayrımcılığı yapmamalıdır. Ben burada sadece erkeğin yapısı gereği kadından neden üstün olduğunu anlatmaya çalıştım. Onun dışında kadınlara karşı yapılan her türlü şiddete, adaletsizliğe tabiki de karşıyım.
    ···
   tümünü göster