/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    +9 -1
    Muhtemelen trollemek için açtığın bir başlık, entrylere verdiğin cevaplardan bunu anlıyorum. Yine de başka okuyacaklar için elimden geldiğince yazacağım. Yine de ben bu konularda bir uzman, alim değilim. Gerçekten merakın yada şüpelerin varsa, daha derin araştırmanı öneririm. Bir kere Allah\'ı ve dinini anlamak için Kuran mealini okursan büyük yanlışa düşersin. Sadece meal asla yeterli olmaz. Meal okuyarak senin gibi ateist olan çok tanıdığım oldu. Başka bir dilde yazılmış günümüz romanları bile çeviride aynı anlamı veremiyor. Kitabı geç, dizi yada film bile alt yazıda yada dublajda asla orjinalinin hissini yada gerçekliğini veremez. Bu sebeple meali okurken tefsirleriyle beraber okuman gerekir. Yukarıda örnek verdiğin ayetlerin tefsirleriyle başlayabilirsin, buna rağmen ikna olmuyorsan, buna tabi ki yapacak birşey yok.
    Ben tüm bu alemlerin raslantı sonucu ortaya çıktığına inanmıyorum, yani inanamıyorum. Hiçbir şey rastlantı sonucu bu kadar ekgibsiz, harika olamaz. Öyle bir denge ve düzen kurulmuş ki, buna akıl sır ermiyor.
    Ayrıca 6 milyar + geçmişte yaşayan insanlar yanacak diye bir durum yok. Kuranda her millete peygamber gönderildiği yazar. islam tektir, isa mesih döneminde incil indirildiğinde o da islam diniydi. Hak din oydu. isa ve havarileri, o dönem iman edenler zaten kurtuluşa erdi. Daha sonra incil değiştirilip, din saptırılınca, yeni 2 kitap gönderildi Musa peygamberle. O dönemde hak din oydu. O dönem geldiğinde incil yada hristiyanlık geçerli değildi, çünkü saptırıldı. Döneminde Musaya inanlar kurtuluşa erdi. Her bir kitap kendisinden sonra gelecek kitap ve peygamberi müjdeledi. Kuranda daha önceki kitap ve peygamberleri yalanlamıyor, sahip çıkıyor. Musaya gönderilen kitaplar da saptırılıp bozulunca son kitap ve son peygamber gönderildi.
    Şimdi, bu kainatı, insanları ve herşeyi yarattığını iddia eden bir Allah ve kitap var. Başka sahiplenen yok. 400-500 yıl önce son kitap iniyor ve Kuranda diyor ki bu son kitap ve Hz. muhafazid son peygamber. Diyelim ki uydurma Kuran, neden 500 yıldır başka bir uydurma kitap çıkmıyor ? 4 büyük kitapta uydurma diyelim... 2000 yıl önce incil, bir süre sonra zebur ve tevrat, 500 yıl önce Kuran. Hepsi aynı şeyleri yasaklıyor, aynı şeyleri öğütlüyor. Ve son kitaptan sonra, ki son olacağını kitap söylüyor, başka "uydurma" bir kitapta çıkmıyor. Kuran tüm insanlara ve cinlere meydan okuyor.
    “Bu Kur’an Allah’tan başkası tarafından uydurulmuş bir şey değildir. Ancak kendinden önceki kitabı doğrulayan ve o kitabı açıklayandır. Onda şüphe yoktur. O âlemlerin rabbin-dendir. Yoksa “onu muhafazid uydurdu mu diyorlar? De ki: eğer sizler doğru iseniz, Allah’tan başka, gücünüzün yettiklerini çağırın da hep beraber onun benzeri bir kitap getirin”

    Yani inanmadığınız Allah insanlara aslında yapması kolay bir şeyde meydan okuyor. Benzeri bir kitap yazın, getirin. Yüzyıllardır nice alimler geldi geçti, ateistlerden de geldi geçti. Ama bir benzeri asla yazılamadı ve yazılamayacak.

    Kuranda kadınlarla ilgili kısmında tefsirlerini okumanız gerekiyor. Çünkü o da hiç sandığınız gibi değil. Kadın erkek haklarda eşittir, yalnızca erkeğin vazifesi fazladır. Aslında kadın sultandır, köle olan erkektir. Çünkü erkeğin halifelik, imamlık ve cihad gibi görevleri var. Kadınlar bu görevlerden muaftır. Kadın ve erkeğin eşit olduğunu savunan günümüz "çağdaşları" kadın ve erkeklerin olimpiyatlarda ayrı yarışmasına neden ses etmez ? Son dönemde epey gündem olan "cinsiyetçiliğe hayır" olgusu, bir kadın ve erkeği cinsiyetinden dolayı ayıramazsınız.. Peki nasıl ayıracağız ? Birbirine fiziken de ruhen de hiç benzemeyen bu iki cinsi ayırmamak kimin işine gelir ? Sanırım en çok muallaklerin işine gelir. Neden olimpiyatlarda kadın ve erkekler ayrı koşuyor ? Madem eşitiz, kadın erkek karışık koşsun. Neden bayan basketbol/futbol ligleri ayrı ? O da karışık olsun. Bu ayrımcılık değil midir ?

    Hz. muhafazid, 55 yaşına kadar, yani ilk eşi Hz. Hatice ölene kadar başka bir evliliği olmamıştır. Onun tüm evliliklerinde inanan kişilere örnekler vardır. Bununla ilgili de tefsirleri okumanızı tavsiye ederim.

    Uzun bir yazı oldu, ancak başlık sahibine olmasa bile, başka okuyan birilerinde bir ışık yakabilirse ne mutlu bana
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      Hay ağzına sağlık.
      ···
    2. 2.
      0
      Ağzına sağlık kardeşim çok güzel yazmışsın
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      Ya abi allah aşkına :D NEDEN MEAL TEK BAŞINA GEÇERLi OLMUYOR?! Verdiğin örneklere bak yok bilmem kaç yıl önce yazılmış roman çekilmiş film. Gerçekten çok özür dilerim ama çocuk kandırırsın bu cümlelerle panpa. Allah gibi yüce bi varlıktan bahsediyorsun verdiğin örnekler beşer işi. Allah katındaki zaman mekan nası allah bi yerde oturup bizim yaşamımızı mı izliyor milyar yıllardır? bu kitabı indirirken gelecekte bilimin bu kadar gelişeceğini ve insanların sorgulayacağını düşünemedi mi? eğer incil de kendi kitabıysa neden dinin saptırılmasına izin verdi? yolladığı dini beğenmeyip değiştirilmesine izin verip "sal ya daha iyisini yaparım" deyip müslümanlığı mı buldu? Neden her dinde ibadet şekilleri farklı? allah kararsız bi varlık mı? kendisine ibadet şeklini her yolladığı dinde değiştirip öncekini yapanı cezalandırıyor? bu nası adalet? tekrar meal olayına geleyim, benim bir dinim var ve binlerce farklı çevirisi anlam çıkaranı var hangi birine inanıcam? neden 423423 farklı kaynak araştırmak zorunda kalıyorum? gerçekten çok özür dilerim ama giberim öyle dini.bu düzenin dengenin tesadüfen yaratıldığına inanmıyorum inanamıyorum demişsin.Ona eyvallah doğrudur belki gerçekten bi yaratıcı vardır ama varsa bile hayal ettiğiniz gibi bi şey olmadığına adım gibi eminim.hep insan özelliklerinde düşünüyorsunuz cezalandırmak ödüllendirmek vs.ileride bilim daha çok geliştiğinde belki biz göremicez ama torunlarımız belki onların torunları görecek öğrenecek var oluş'un sebebini belki tanrı parçacığını ya da başka bi açıklamasını bu düzenin vs.Bundan 4000 yıl önce şimşek çakınca tanrı kızdı zannediyorlardı insanlar.500 yıldan beri neden yeni uydurma kitap gelmiyor demişsin nerden biliyosun? belki bi yerlerde birileri çıktı peygamberim bu kitabım dedi yeterince popülerlik kazanamadı. Kendin söylüyosun bisürü peygamber varmış da biz 20sini biliyoruz diye. Olamaz mı? Kadın erkek olayında da ağır saçmalamışsın.yok aslında erkek köleymiş de kadın sultanmış. birincisi erkek niye köle oluyo kardeşim? eşit olsunlar aq EŞiT.Çok mu zor? Ayrıca kıvırmaya gerek yok islamda kadınlara nasıl mal gibi davranıldığını herkes çok iyi biliyor * muhafazidin kaç tane karısı var? bi de geyiktir "yardıma muhtaç kadınları kötü yola düşmesin diye nikahına alıyordu" diye.Ya kardeşim manevi kızım gibi de hepsine. yardıma muhtaç diye gibmek zorunda mısın illa? kuranda kaç tane muhafazidin özel hayatıyla ilgili ayet var yok bütün kadınlar helaldir, evine çok gitmeyin rahatsız etmeyin misafirlikte çok oturmayın. BiZE NE KARDEŞiM?! işin aslı din denen şeyi insanlar ya toplumun dirlik düzenini sağlamak için ya da çıkar için kullanmışlardır olay bu kadar basit. olayı abartan tek şey insanın içindeki aptal metafizik merakıdır.son olarak isteyen istediğine inanır gibimde olmaz ama sen böyle çok biliyomuş gibi bi sürü şey yazınca tutamadım kendimi yazdım panpa. Aralarda kendimi tutamayıp küfür ettim ama küfrüm sana değil olaya genel sinirlendiğim için alınma.iyi geceler.
      Tümünü Göster
      ···
    4. 4.
      0
      Mükemmel ve kusursuz bir evren yoktur.

      Önceki kitabı doğrulayarak yeni kitap çıkarmak güvenilirliği ve eskiye inananları kendine çekmeyi kolaylaştırır

      Kadının erkekten kas gücü olarak zayıf olması onu dövülebilir kılmaz.
      ···
    5. 5.
      0
      Ben tefsiriyle okudum hiçbir şey değişmedi kardeşim peygamberin amcası dediğiniz hz.abbas bile karınızı hafifçe dövün diyor.
      ···
    6. 6.
      0
      ilk kitap Musa'ya inmiyor mu?
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster