/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +1
    (2:31) Ve Âdem'e isimlerin hepsini öğretti, sonra onları meleklere gösterip: "Haydi davanızda sadıksanız bana şunları isimleriyle haber verin.\" dedi.
    ---
    "Hepsi", "şey" yani iigilizce'de "thing" diye idrak ettiğimiz maddesel bir kavram kökünden gelir. Yani yaratılmış olan her şeyi; bilinen maddelerin tamdıbını (ki yaratılmış olanların bile kategorizasyonu bulunmakta, hangilerinin hepsi?) öğretmiş olması Allah'ın sonsuz erdeminden zerre miktarı kadar eksiltmez. Allah unutmaz, çünkü unutmayı da o yaratmıştır. Allah öğrenmez, çünkü öğrenmeyi de o yaratmıştır. O, bilgiyi yaratan, onu ayakta tutan ve akıl verdiği kullarının onu öğrenip bilmesi, kullanması için onlara sınırlı hidayet verendir.

    Ayrıca Ayet'in devamında geçen "bana şunları isimleriyle haber verin" ibaresi"her şey"'in gösterilenler kadar olduğunu açığa çıkartmaktadır, bu da kafanızda "Allah'ın bildiği her şey mi?" sorusunun yanıtı değildir.

    Bu Ayet'in ingilizce meailini - veya farklı mealleri okuyacak olursanız bazılarının "her şeyin doğasını öğretti" şeklinde çevirdiğini görürsünüz. Arapça, Türkçe'den çok daha derin bir dildir (Eski Osmanlı Türkçesi gibi).

    ihlâs Suresi Meali

    1. De ki: "O, Allah'tır, bir tektir."

    2. "Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır; O, hiçbir şeye muhtaç değildir.)"

    3. O'ndan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir)."

    4. "Hiçbir şey O'na denk ve benzer değildir."
    ···
    1. 1.
      0
      Allah razı olsun kardeşim.
      ···
   tümünü göster