/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    0
    Hitap etmez cevap verir diyorsun. Tefsir oku diyorsun... bir yandan da insana kuranı apaçık indirdik diyor buyur sen anlat been anlamadım nedeni olabilir
    Kalem suresini 13 ayetinde soysuz yani bin diyecek kadar kendi kaybediyor
    Lütfen anlamam için beni bilgilendir
    ···
    1. 1.
      0
      Panpa önceki cevap bunu da kapsıyor. Ama tekrar söyleyeyim. Allahın sıfatları insani sıfatlardan münezzehtir. Mesela kendini kaybetmez. Mesela uyumaz, yemek yemek ve aile kurmaktan münezzehtir. Yarattıklarının kusurlarına sahip olsa onun yaratıcı olarak farkı kalmaz ki. Ama elbette o kusurlara sahip değil, çünkü Kuranda asla bin kelimesi yok, bu bir dolaylı yorumlama olmuş. Soysuz, kötü davranışı, o kişinin kötü şöhretini anlatıyor burada, soyunu değil.

      Ayrıca tüm insanlara ölmeden önce tövbe kapıları açık. Tövbesinde samimiyse, hiç günah işlememiş hale de gelebiliyor. insanın yaratılışı hem meleklerin üstüne çıkmaya, hem kötülükte hayvanların altına inmeye müsait. Allah illa ki iyiliği ister ve sever ve tavsiye eder, hatta bunu yer yer şefkatle, yer yer daha uyarıcı bir üslupla yapar. Bir çok şefkat dolu Kuran ayeti görmüşsündür. Her fıtratın ihtiyacı farklı olabilir ayrıca. Herkesin anladığı senin anladığın değil mesela.

      Bence muhtemelen burada en başta senin Allahın varlığıyla ilgili sorunun var. Olabilir, bence bir sorun yok. inanmak veya inanmamak insanın kendisine kalmış bir şey. Bunu kökünden çözmedikçe ayet ayet hepsini tartışmanın bir anlamı yok. Ama o da konuşulabilecek bir mesele.
      ···
   tümünü göster