/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 201.
    -1
    Rte hdpyle pkkyla konusunca devlet konustu size ne oluyor cozum sureci olunca bir hata yapti oluyor ama Imamoglu hdpyle biraz iliski icerisine girince hain guvenilmez. Bu adam hdplileri kendi partisine kendine cekmezse kazanma olasiligi yok. Turkiyenin nerdeyse yuzde 30-35lik bildigin sorgusuz sualsiz biat eden kitle var. Eger bu adam bunlari yapmazsa imkansiz yani olmaz. Ayrica cok daha fazla da Tayyipten guvenilirdir bu adam. Bu adamin yanlisliklari var mi var ama Tayyibin yaptiklarinin yaninda bir hic bu yaptiklari. +lari -leri toplayinca Imamoglu her turlu daha guvenilir. Ayrica soyle bir sey var Hdp hâla yasal bir parti mi parti Yuzde 10dan fazla kitlesi var mi var. Bunun kapatilip kapatilmamasi da tamamen Akpnin elinde. Ee boyle bir parti var o zaman yasal olarak terorist de degiller ve bu partiyle anlasmaya varilabilir demektir. Eger tam tersini soyluyorsan o zaman bu sadece Imamoglunun sucu degil hukumetin sucudur hatta hukumetin sucu daha fazladir demekki muhalefeti kotu gostermek icin terorist partiyi kapatmayabiliyor. Aynen bilader ulkeyi bolecekler aynen devam et sen boyle.
    ···
    1. 1.
      0
      Ben çözüm süreci zamanında hükümeti eleştiriyordum. Buna şiddetle karşı çıkıyordum. Çünkü milliyetçi bir seçmenim ben. Hdp den nefret ediyorum, şu anda terörün kökünü kazıyor Tayyip. Ama yine de hdp yi kapatmadığı için hükümeti eleştiriyorum tabi ki. Hükümet her bölgede terörle mücadele operasyonları yapıyor. Muhalefet ne yapıyor peki ? hdp ve pkk ile ittifak yapıp, Tayyibin kuyusunu kazmaya çalışıyorlar. Erdoğan giderse, süper güç olacağız sananlar var. Ne süper gücü ? Canan ve Sezgin tayfası başa geçince, ülkeyi paramparça edecekler.
      ···
      1. 1.
        0
        Bilader bir kere sunu kafana sok teror olay kesinlikle dis etmenlere bagli. Bizim ekonomik gucumuz yok uretimimiz yok. O yuzden orda senin benim hatta Tayyibin imamoglunun yapabilecegi bir sey yok. Her sey paraya bakar bu donemde. Bak Cine adamlar her sene buyuyor Amerika kuculuyor. Bizim ilk yapmamiz gereken sey egitme onem vermek nufus planlamasi yapmak. Vergi duzenlemesi yapmak. Devlet nasil yol yapanlara kopru yapanlara eger bu kadar araba gecmezse parayi vericem diyorsa fabrikalar icin de aynisini demesi lazim. Abi Allah askina du sehirlerin planlamasina bak yapilan yollarin kalitesine bak. Bilader bak Avrupanin cogu yerini gordum. Bunlar yeteneksiz beceremiyor. Beceriyor gibi gozukuyor sanki bir tak yapamiyormus gibi gozukuyor sanki halk adami gibi gozukuyor ama yok baba bir tak yapamiyor bunlar. Ya bilader koskoca yolsuzluk konusu var ortada. Yapmis gibi gozukuyorlar ama yok yani bilader. Kalici bir sey birakmadilar ulkeye ne guzel bir sehircilik ne guzel bir ekonomi ne guzel bir ani yani oy verebilecek bir sebebim yok bunlar benim yok yani. Imamoglu su yanlisi yapti bu yanlisi yapti. Bana gore anarsi olsun ustte kim varsa degissin bu yaslilardan biktim artik aq 30 45 yasindaki sdamlar yonetdin bizi. Yasli nesil salak yenilikci degil inatci bir tak bilmeyen nesil. Yeni nesle laf ediyorlar da yasli nesil bizden katlarca daha cahil yani. Elimizdekilere bakinca ben Imamoglun'dan baska secenek goremiyorum.
        ···
   tümünü göster