/i/Tespit

  1. 1.
    +5 -8
    Belki de sorun din değil islamdır. Saydıklarını yapıp yukselenler ise hristiyandı mesela. Dinsiz değildi
    ···
    1. 1.
      +5 -2
      Sorun islam da değil, Müslümanlardı. Avrupa da Hristiyandı ama kilise baskısına, kilisenin yalanlarına artık inanmayıp pozitif bilimin yolundan gitmeye karar verdiler. Ve gördüler ki aslında dinin baskısı altında yaşamaktansa bilimin yolunda gitmek daha kârlıydı. islam zaten bilimin, ilimin karşısında değil, aksine destekçisidir. Ama bizim Müslümanlar(!) biliyorlardı ki bilime ne kadar önem verilirse kendilerinin rantları düşecek, bunun önüne geçtiler. Günümüzde de yapılan tamamen aynı politika.
      ···
      1. 1.
        -3
        kilise hiçbir zaman bilime baskı uygulamamıştır aksine desteklemiştir örneğin galileo'nun öldürülme emrini kilise vermemiştir kral vermiştir ve kilisenin galileo'ya karşı çıkmasının sebebi incili kendi kafasına göre tefsir etmek istemesiydi.

        islam da bilimi desteklemez uydurma.
        ···
      2. 2.
        +2
        kilise bilime baskı uygulamamıştır derken??? engizisyon mahekemeleri endüljans falan bunlar dine karşı bir şey diyen olursa cezalandırmak için üretildi, kilisedekiler bilimi destekledi ama sadece incille örtüşen ilmi bilgileri kabul ettiler aksini söyleyeni engizisyona çıkardılar, galileo gibi birçok bilimciyi mahkemeye çıkarıp dediklerini inkar etmesini istediler. unutma batı 1648 de vestfalya ile papanın gücünü kırınca asıl gelişme dönemleri başladı
        ···
   tümünü göster