/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +2
    Ya bakın değer mi bilmiyorum ama açıklayayım, öncelikle madem bu ayet evrenin genişlediğini söylüyor peki 1500 yıldır kuran okuyan kimse fark etmemiş evrenin genişlediğinin yazdığını bilim dünyası evrenin genişlediğini bulunca aaaa kuranda da yazıyormuş evrenin genişlediği moduna giriliyor peki neden?
    Çünkü heidinin kitabını da elinize alsanız ve eğer kendinizi inandırırsanız o kitapta bile evrenin sırlarının olduğunu düşünebilirsiniz, bunlar tamamen istenilen yöne çekmeyle ilgili bakın yukarıdaki arkadaşın da belirttiği gibi

    "Yeryüzünü biz yayıp döşedik: Ne güzel döşeyiciyiz!"
    -Zariyat 48.

    Eğer dünya düz olsaydı ve bilim dünyası ispatlasaydı bunu islamcılar bu ayete bakarak dünyanın düz olduğu kuranda yazıyor iddiasında bulunabilecekti ama bugün dünyanın yuvarlak olduğunu biliniyor ve islamcılar bu ayeti taş toprak olarak yorumluyor.

    Kur'an hiçbir şeyi önceden tahmin etmemiştir tahmin etseydi evrenin genişlediğini bugün bilimle değil 700-1000 yıllarında kuran okuyanlar keşfederdi. Ayrıca Kuran'da yazanların mitler ve eski tablerlerde benzerleri olduğunu da biliyoruz.

    Kısaca: eşeği nereye tepersen oraya gider.
    ···
    1. 1.
      +1
      Ne alaka 700-1000 sene önce teknoloji vardı da onlar mı yapmadı?
      ···
      1. 1.
        0
        Ne alaka yarram? Teknolojiyle mi ispatlandı dünyanin yuvarlak olduğu?
        islamdan önce antik yunan filozoflari bile söylüyordu
        ···
      2. 2.
        0
        Zaten benim dediğim teknolojiyle olmuyor mrwick madem kuranda yazıyordu neden bugüne kadar kimse "evren genişliyor çünkü kuranda yazıyor" demedi de bilimsel olarak ispatlandıktan sonra "AHAHA BU KURANDA YILLAR ÖNCE YAZIYORDU" demeye başladı madem yazıyordu bugün sen bilime ihtiyaç duymadan zaten evrenin genişlediğini anlayabilirdin kafadan.
        ···
   tümünü göster