/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
  1. 1.
    +1
    panpa bişey sorucam, yaşadığın şehirdeki şebeke suyunun kireç oranı yüksek mi?
    ···
    1. 1.
      0
      Hiç şebeke suyu içmem. Çayı bile damacana su ile yaparım, yemekler de ha keza öyle. Su konusunda hassasım, yüksek ph lı sular alır ve içerim ama gene durum böyle işte. Bir yerde bir yanlış daha yaptım ama dahaca bulamadım.
      ···
      1. 1.
        0
        Abi sende bu kadar dikkat etme ya çok takıntılısın
        ···
    2. 2.
      0
      evin haricinde dışarıda hiç mi sıvı tüketmiyorsun, yemek yemiyorsun? evdeki çaydanlığının dibi pırıl pırıl mı yoksa tükettiğin damacana da sıkıntılı mı. her damacanada mükemmel analiz değeri olacak diye kural yok. ben suya bağlıyorum hacı bide genetik faktörlerin olabilir.
      ···
      1. 1.
        0
        Yok da genelde ph değerini ölçmek çok kolay oluyor, turnusol kağıdı yetiyor biliyorsun. Kireç ise oluyor ama 6 ayda felan ve çok ince tabaka olarak. Eğer şebeke suyu kullanırsam 2 ayda kaya oluyor aşağıda. Dışarıda da hep pet şişe alıyorum işte. Genelde ph ı 8 ve üzeri olanları alıyorum. Asidik sular ciddi bir düşman böbrek için.
        ···
      2. 2.
        +1
        olm ph a niye bu kadar takıldın, analiz değerine ve mineral içeriğine takıl. bi tane tds metre alıp çözünmüş madde miktarına bak, tds değeri yüksek sular bile asidik ph verebilir. böbreğindeki taşın analizinde kalsiyum varsa kireç kaynaklı olma ihtimali yüksek, mevzu yine suya gidiyor.
        ···
      3. 3.
        0
        Hobaa iyi dedin bak bunu. Tamamdır bir bakayım bu duruma ben. Çok sağolasın.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster