/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 26.
    +15 -1
    Lan olm çin komünist falan değil amk 1 dolara işçi çalıştıran komünist ülke mi olur. Tek partiyle yönetiliyo yöneten partinin adı da çin komünist partisi
    ···
    1. 1.
      +11
      Gelirin eşit dağılımı? Aliexpressin sahibi karun gibi zenginken çocuk işçiler bi kaç dolar için saatlerce çalışıyo. Bunun neresi komünizm?
      ···
    2. 2.
      -1
      aliexpressin hisselerinin 80den fazlası başka şirketlere ait. çinliler hiç bi tak değil. basbaya komunizm
      ···
    3. 3.
      +5
      https://www.google.com/am...p/haberler-dunya-47458346
      324 tane milyarderi olan komünist ülke mi olur aga siz hangi ütopyada yaşıyosunuz. Bildiğin kapitalizmin beşiği lan çin. Komünizm demek tek sınıf demek o da işçi sınıfı, patron falan yok devlet var sadece. Girişimler devlet tarafından yapılır bu şekilde yönetilen ülkelerde. Devletin ekonomiyi tamamen kontrol ettiği bi sistemde nasıl 324 tane milyarder ortaya çıkabilir
      ···
    4. 4.
      -5
      Sen komunizmi ne zannediyordun dalyarak eşitlik safsatasına inanmışmıydın yoksa. Komunizm dedigin tam da budur.Hic bir sistem yoksulu gözetmez, hiç bir sistem.
      ···
    5. 5.
      0
      Senin kendi fikrini sorgulayan yok, tanım çerçevesi altında bu komünizm değil.
      ···
    6. 6.
      -1
      Komunizm hicbir zaman gerceklesmeyecek bi hayal dunyasidir. Bu kadar zengin mali mulku olan insan neden isciyle ayni sartlarda olmak istesin amk? Ha ben de zengin degilim isci sinifindayim somuruldugumude biliyorum ama komunizm hayal safsatasindan baska bisey degil. Komunizm ilan edildigi anda buyrun gercek orrnegi çine donusur. Ne saniyodunuzki amk.
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster