/i/Tespit

  1. 26.
    0
    Celal Şengör'ün bizim profesörümüz olmasına imkan veren bir yanı da çoğu üniversite hocasının aksine çoğumuz gibi "beton millet sakarya zihniyeti"nden olmasıdır.
    Burasının ekşi sözlükten bir farkı da çoğunluğun ülkesinin halinden memnun olmamısna karşın ortak tarihimize ve diğer ülkelerle olan sorunlarımıza duyarlı olması. Ekşi Sözlük'te yazanların çoğu eğer 1915-1918 iç savaşı, 1923 Türk-Helen mübadelesi olmasaydı dünya çapında bir ülke olacağımıza, Kürtlerin çok mazlum ve ezilmiş olduklarına kanaat getiren; nükleer elektrik santrallerinin insanlığın sonunu getireceğine ve devletin ekonomiye çok müdahale ettiğine değil "yanlış müdahale ettiğine" inanıyor. Böyle ezberlerle günler geçiriyorlar ve bizim sığır gibi yaşayıp gittiğimiz kanaatindeler.
    Bir de ağızlarından "az açın okuyun", "öğrenin de gelin" gibi sözde entelektüel foseptikleri dökülüyor sürekli. Celal Şengör şak diye cümlelerini kurar, sonra da muhattabını dinler bir sonraki argümanını hazırlar. Kendisini çok kereler kınadım ama severim, dogmalarını elinden geldiğince az tuttuğu gibi fikirleri yılların sorgulamalarının sonucudur. Malum 70 yaşının üstünde.
    ···
   tümünü göster