/i/Sağlık

sağlık ile alakalı her şeyin sorulup paylaşılacağı yer
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +41 -1
    Sahip olduğum hastalıktır. 2014 yılından beri aktif olan, ara ara kortizon ile geçici olarak kurtulduğum fakat bırakınca aynen devam eden hastalıktır. Hastalığın tanımı; Vücudun bağışıklık sisteminin, sebebi bilinmeyen bir şekilde vücutta bulunan tüm kıl hücrelerini virüs olarak kabul edip saldırmasıdır. Eski hakem Collina vardı, onunla aynı hastalık. Yani bende saç, sakal, kaş, kirpik, vücut kılları vb. mevcut değildir. Tüm bağışıklık hastalıkları gibi bunun da kesin bir çözümü tıpta mevcut değildir. Tüm kılların dökülmesi dışında hiçbir zararı gözlemlenmemiştir. Bu konuda dünyadaki en masum hastalıklardan biridir, tek sıkıntısı görüntü olarak sizi resimdeki gibi bir uzaylı veya kanserli gibi göstermesidir. Kortizon gibi baskılayıcılar kılların tekrar çıkmasını sağlarken bıraktığınızda geri dökülmektedir. Ayrıca kortizon genetik yatkınlığınız varsa böbrek taşı (bkz: böbrek taşı ağrısı evreleri) yapmakla beraber, kemik erimesi, cushing sendromu gibi hastalıklara da yol açmaktadır. En iyi sonuç Xeljanz adlı bir ilaçla alınmaktadır fakat bu ilaç çok yenidir ve yan etkileri tam olarak bilinmemektedir.
    Bu Xeljanz adlı ilacı 2016 yılında Türkiye'de ilk defa ben kullandım fakat bağışıklığımı çok baskıladığı ve sürekli bakteriyal hastalıklarla uğraştığım için devamlı hasta oldum ve bırak başla bırak başla şeklinde bir ilişkimiz oldu. Taa ki geçen haftalara kadar. Biliyorsunuz bir vakaa yaşadım hastalıklarla ilgili ve bu az daha benim hayatıma mal oluyordu. 5 kişi aynı yerde yemek yedik, ben o yemekten hastalandım fakat diğerlerine hiçbir şey olmadı. Demek ki o tavuktaki bakterileri normal bir bağışıklık kolayca defederken benim bağışıklığım baskılandığı için defedemedi ve beni ölümle yüz yüze getirdi. O andan itibaren artık geri dönmemek üzere bu ilacı bıraktım.
    Farkettim ki benim oğluma saç lazım değil, baba lazım.
    Dolayısıyla 2014 yılında alopecia universalis ile başladığımız mücadelede onun beni bağırta bağırta, hatta kanırtarak yendiğini ve artık hayatım boyunca o resimdeki adam gibi yaşamayı kabullendiğimi itiraf ediyorum.
    ···
   tümünü göster