/i/Devlet

  1. 1.
    +4
    Kardeş ülkenin demografisini düşünmen lazım. Genç bir nüfus var, yaş ortalaması 31, ve gençlerin birçoğu bayram namazına bile annesi babası memnun olsun diye gidiyor. Kaldı ki Sünnilik ülkenin %95'ini kapsayan ezici çoğunlukta bir inanç değil. Alevisi, Caferisi, Nusayrisi var. Alevi gelecek neslinin kendi mezhebiyle bile bağı zayıf, 3 milyon Şii Türk vatandaşı zaten kapsam dışı. Kim sahiplenecek bu islam Devrimi'ni? Emekli erkekler, ev kadınları yetmez.
    ···
    1. 1.
      -1
      Konu dindar nesil değil, iktidarı terörün ele geçirmesi. Ayrıca terorün iktidar olması için halkın oy vermesine gerek yok
      ···
    2. 2.
      0
      Bu SADAT doğru düzgün askeri tecrübe kazanacak bir operasyona, savaşa falan girse dediğini anlarım. ABD merkezli Akademi şirketi falan Irak'ta kontrat imzalayıp şehir falan koruyor, normal bir ülkede jandarmanın yapacağı işleri yapıyor mesela. Harbiden özel ordu, git-anlaş-savaş.

      Böyle bir şey illa olacaksa da Fethullah Gülen'in hele hiç şansı yok bence. Almanya\'da Kapp Darbesi'nden sonra nasıl esnaf, işçi, öğretmen herkes devasa grevler yapıp hayatı felç ederek darbecileri çekilmeye zorladıysa benzeri bir şey olur. Hangi ittifaka oy verirse versin seçmen sandıktan memnun, seçilenin programından bağımsız olarak desteklediği fikrin bir şekilde sandıktan çıkmasını istiyor. 1983'te Anayasa'ya evet oyu verenler şimdi Kenan Evren'e sallıyor. Ayetullahlar ile terörü denk tutuyorsun ama bu adamlar Şiiliğin ruhban sınıfıdır, Şah son dakikaya kadar en güçlü birkaç tanesi ile sıkı dosttu ve bu dostluk yüzünden devlet hep dinle iç içe kaldı ve kitleler siyasal din anlayışını unutamadı. Terörün Somali\'de olduğu gibi iktidarı ele geçirmesi için halkın hiçbir odağa güvenmemesi ve ordunun üç-dört parçaya bölünmüş olması gerekiyor. Hiçbir şey imkansız değil, bu da yaşanabilir ama bence iş bu noktaya gelene dek Kürt sorunu veya ekonomik gerileme ülkeyi çoktan buhrana sürükleyecek.

      düzenleme: Tabii TSK hakkında bildiklerimiz bir-iki asker akrabamızdan dinlediklerimiz kadar. Belki de 27 Mayıs tarzı bir komite dini esasları göz önünde bulunduran, Müslüman Kardeşler tarzı yeni bir hükümet kurmak ve Anayasa yazmak için ihtilal yapar.
      ···
   tümünü göster