/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +52 -2
    Bir çocuk pgibiyatrdan sonra bir çocuk gelişimci olarak en büyük söz bana düşer heralde. Bu çocuğu örnek abidesi olarak göstermeyin. Bizim için en sağlıklı çocuk , akranlarıyla sağlıklı iletişim kuran çocuktur. Bu çocuk 250 kitap okumuşsa -ki okumadı biliyoruz- çocukluk görevlerinin çoğunu yerine getirememiştir. Bizim istediğimiz, felsefe yapan çocuk değil, normal gelişim görevlerini yerine getirmesi. En başarılı çocuk, pamukta fasülye yetiştiren, karbonat ve sirkeyle volkan yapan , yani deney yapan, ortaya somut ürün koyan çocuktur. Soyut mefhumlarla laf salatası yapan çocuk değil
    ···
    1. 1.
      +9 -1
      Reis çok güzel yazmışsın eline sağlık şukunu verdim bu açıdan düşünmemiştim ama çocuğun yaptığında bi nevi iyi oldu bi nebzede olsa belki bi kaç kişiye kitap okutur .d
      ···
      1. 1.
        +4 -1
        Yetişkin efebiyatı olduğu gibi başlı başına da bir "çocuk edebiyatı" zaten var. Spinoza yerine Gülten Dayıoğlu, Ömer seyfettin falan okusun
        ···
    2. 2.
      +3 -6
      Türkiyede yetişen, çocuk gelişimcisinden beklenecek yorumlar. Hahaha, Türkiyede böyle bölümlerin ne yeri var ne de kalitesi üzgünüm. Sizin cümleleriniz de tamamen ezber ve elde olan durumu kavrayamadığınızı belirtiyor.
      ···
      1. 1.
        0
        Bilmiyorum sen ne iş yapıyon ama işsiz ve işini bilene tak atmayı seven bir zütsün, hayatında gelişimin gsini görmemişin gelişim evreleri hakkında gram fikrin yok ama atıp tutmayı işi bu konuda bile Türkiyede böyleye getirmeyi seven bir OÇsun. indigo ve kristal çocuk diye tabir edilen bu bebeler büyüdükleri zaman lanet edecekler bu hallerine 94 sonrası sayıları arttı deniyor ama nerede bu büyümüş filozof çocuklar. Çocuk çocuktur amcık adı üstünde çocuk. Bu çocukta zeki ancak üstün zekalı mı uzmanı karar verebilir ve ona göre eğitime tabii tutulur. “golgota” hocama şuku, senin gibi mala çügü. işin ehline saygı duyacaksın yoksa seni tüm gelişim kuramcılarına gibtiririm aklın şaşar.
        ···
      2. 2.
        0
        Hahaha nasıl da kudurmuş köpek, bir de bozuk Türkçesi ile bana Kristal çocuklardan bahsediyor. Yavrum sen kristal, indigo kavramlarını bu çocuk gündem olduktan sonra öğrenmedin mi? Çoluk çocukla uğraştırmayın beni gidin ananızı pekekentlerin elinden alın.
        ···
    3. 3.
      0
      Bazı çocuklar vardır kendilerine dayatılanı reddeder farklı düşünür genelden. Bunlar genelde öğrenmeye hevesli olurlar. Ama büyüdükçe farklı olana yönelmesi için bir yol bulamadıklarından ya o yolu kendileri açmaya çalışırlar yada diğerlerinin arasında tüm düşünce yapısını eritip unuturlar. Zaten toplum direk bu çocuğu arasına almaya farklılığını reddetmeye refleks gibi tepki gösteriyor. Farklılığı kabullenmekte zorlanır insanlar. Bu yaşta felsefe yapmasını beklemeyin ama öğrenmeye meyilli zekide görünüyo çocuğu bıraksalar istediğini yapsa illa tutunacak bir yer bulur. Çocuk nasıl bir eğitim alması gerektiğini falan düşünmüş belki o da korkuyor yönetilip ne istediğini unutmaktan.
      ···
    4. 4.
      +1
      aynen öyle... katılıyorum golgota öğretmenim
      ···
    5. 5.
      0
      Bunun gibi çocuklar sayesinde bilim gelişiyor. Herkesten farklı olanlar daha farklı düşünür. Problemlere kimsenin görmediği açıdan yaklaşır. Hele mühendis zekası varsa o ülke için bir velinimettir. Yani özetle:
      https://youtu.be/l3AuUhE1uRw
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster