/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +12
    Şimdi çevrenizde sürekli gördüğünüz bir arladaşınızı düşünmenizi istiyorum. Düşündüğünüz kişi öyle biri olsun ki tüm lider özelliklerini taşısın. Etrafındaki herkesi yöneten hatta zaman zaman sizi de yöneten arkadaşınızı düşünün.
    Şimdi sizden, durduk yere herkesin içinde ona karşı hakaret etmenizi ve onun değerli bir eşyasını alıp duvara fırlatmanızı istesem, Yer mi ?
    Birde çevrenizde sürekli gördüğünüz çok ezik bir arkadaşınızı düşünün. Herkes onu eziyor. Hatta zaman zaman siz bile onu eziyorsunuz. Fakat o ezildiği halde sesini çıkarmıyor. Ezildiği zaman hiç bir şey olmamış gibi onu sohbet ediyor. Daha kolay gelir değil mi ?
    Şimdi “sana taş atana sen gül at.” mantığıyla bunu yorumlayalım.
    Lider olan arkadaşınıza bir taş atarsanız o size iki taşla karşılık verecektir. Zaten onun tepkisinden korktuğunuz için ona taş atmaya kalkışmazsınız.
    Fakat saf, ezik arkadaşınıza aynı şeyi yaparsanız bir süre sonra size gül atmaya başlayacaktır. Zaten bunu yapacağını bildiğiniz için ona kötülük yapmaya daha kolay kalkışırsınız.
    işte tam da bu yüzden iyi niyetli insanların iyi niyeti kullanılır.
    ···
    1. 1.
      0
      Geniş bi çevrem var ama Lider olarak nitelendirdiğin gibi birisi yok çevremde. Çoğuyla kendimi eşit görüyorum mesela sebepsiz yere ben birinin eşyasını alıp duvara atamam ama aynısı onlar için de geçerli, Yemez yani. Bu durum Benim için iyi bişey mi kötü bişey mi anlayamadım. Çevremde örnek alacağım Lider vasıflı birisi olsa kendimi geliştirmek için zorlardım ama bi yandan da ben neden böyle değilim diye aşağılık kompleksim tutabilirdi
      ···
   tümünü göster