1. 1.
    +170 -35
    Lafa bak lafa...
    Oğlum yaşca benden küçüksün, bu erdemli(!) sözlerinin kaynağı nerden? Reklamın iyisi kötüsü olmaz dimi? Tükiye'nin %60'ı senin şu zırvalamana söverek yanıt verecek. Neden mi?
    Biz memuruz veya memur çocuğuyuz koçum. Sen öylesine bir şansla tutturduğun bir sözlüğün parasıyla Amerika'da am peşinde koşacağın geleceğe kürek çekerken biz akşam ne yiyeceğimizi düşünürdük.
    Sobalı evlerde büyüdük oğlum biz. Soba da sadece oturma odasında olur, diğer odalar buz tutardı. O buz gibi odalarda ders çalışıp okuduk biz. Kömürleri bile sayıyla attığımız odalarda tv kavgası ederdik. En büyük çılgınlığımız babamız evden gittiğinde annemize şımarıp sobaya kömür dayamak, evi sıcacık yapıp atletle oynamaktı.
    Babalarımız maaş aldığı zaman eve çubuk kraker getirecek diye sevinirdik. Hele yanında bir de badem kraker olursa sevinçten turlardık evin her yerinde.
    Zam oranları söylendiğinde babamızın yüzündeki hayal kırıklığından öğrenirdik aç kalacağımızı.
    Hiçbir zaman lambayı sabaha kadar yakamadık karanlıktan korksak bile.
    Ben ilk dönerimi (hem de tavuk) 14 yaşında yedim oğlum.
    Sen nerden bilirsin tek maaşlı 3 çocuklu evden 3 kuruş parayla 3 mühendis çıkarmayı?
    Sen nerden bileceksin 3 kuruş emekli parasıyla geçinmeye çalışmayı?
    inci sözlüğün adını tak ettiğin yetti bir de memurun aldığı 3 kuruş paraya laf edeceksin?!
    Senin o boş boğazlılığına sokarlar oğlum. Ergenken incide kurduğun saçma salak cümleleri gerçek hayatında sarfetme. Böyle trende giremezsin, gireceğin tek yer o rezil karakterin ve olmayan beyninle yerin dibidir.
    Yeter rezil ettiğin şu sözlüğü.
    Bunu da böyle bilesin.
    ···
   tümünü göster