/i/Tespit

  1. 1.
    0
    kardeşim kıvırmaya hiç gerek yok ama hadi diyelim ki haklısın topların yüzeyi de yayılabiliyor,diğer kur'an ayetlerine bakalım.

    (Ey muhafazid!) Biz senin çok defa yüzünü göğe doğru çevirip durduğunu (vahiy beklediğini) görüyoruz. (Merak etme) elbette seni, hoşnut olacağın kıbleye çevireceğiz. (Bundan böyle), yüzünü Mescid-i Haram yönüne çevir. (Ey Müslümanlar!) Siz de nerede olursanız olun, (namazda) yüzünüzü hep onun yönüne çevirin. Şüphesiz kendilerine kitap verilenler, bunun Rabblerinden (gelen) bir gerçek olduğunu elbette bilirler. Allah, onların yaptıklarından habersiz değildir.[38]*

    -Bakara 144.

    sıkıntı şu ki eğer allah,dünyanın yuvarlak olduğunu bilseydi böyle bir ayet indirmezdi çünkü müslümanlar ibadet için yuvarlak bir dünyada kabeye dönemez uzaya döner.

    http://www.kuranmeali.com...a.php?sure=2&ayet=144

    Dağları yürüteceğimiz ve senin yeryüzünü çırılçıplak göreceğin günü bir hatırla. Biz onları mahşerde toplarız da içlerinden hiçbirini bırakmayız.

    -Kehf 47.

    bu sadece düz bir dünyada olur çünkü dağları yürütmesi sayesinde tüm dünyayı çırılçıplak görecek.

    http://www.kuranmeali.com...a.php?sure=18&ayet=47

    Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. “Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın” dedik.

    -Kehf 86.
    ···
   tümünü göster