/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 26.
    +1
    sen allahsın kainattaki en güçlü varlıksın kimse senin kudretine erişemez ama gel gör ki sana itaat etmesine zorladığın canlılar yaratıyorsun itaat etmeyenleri yakmakla tehdit ediyorsun yarattığın dünyada adalet diye bir şey yok güçlü güçsüzü eziyor aslan antilop yiyor yemezse kendi ölüyor bebekler öldürülüyor milyonlarca spermden 1 tanesi hayatta kalıyor balıklar yüzlerce yumurtlayıp çok azı yaşıyor evet gerçektende kainatta düzen var gerçekten de bizim ona itaat edip egosunu tatmin etmeye ihtiyacı olan bir tanrı var.
    ···
    1. 1.
      +1
      Moruk simdi benim yarragimin bile bir sahibi varsa bu evrenin nasıl sahibi olmaz(!)
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      Sen mi tesis ediyorsun adaleti kardeş? Tanrı afrikadaki açlara el uzatmıyor ise buyur sen uzat. Sen adaletsizşiğe maruz kalmış bir insan olsan, bu dünyada adaleti tesis edecek hiçbir insanın olmayacağına inanırdın. Tanrı seni ona itaat etmen için de yaratmadı. Tamamen özgürsün. Adaleti sağlayacak olan bir tanrının egemenliğine inanırsan o egemenlikte tamamen adil yaşarsın. Orda yeme içme yok, kadın yok, ciks yok, acı yok, seni canavarlaştıran hiçbir şey yok. Sınıf yok statü yok. En azından adalet için bizde bir umut var. inanmayanlarda o bile yok
      ···
    3. 3.
      0
      o zaman tanrı benim herşeyi ben yapıcaksam tanrı da yok aq
      ···
    4. 4.
      +1
      Yapabilirsen buyur tanrı sensin. Rab sana adaletsiz bir dünya veriyor, bu adaletsiz dünyada senin yapabildiğin ölçüde adil ve düzgün olmanı istiyor. Bir kral olduğunu düşün. Egemenliğinde hırsızın katilin zalimin kötülük dolu insanın olmasını ister misin? O da bunu istiyor. Sen adil bir dünya yok, tanrı da yok, bu adaletsizliğe karşı elimizden gelen bir şey de yok, doğal seçilim bu, afrikada aç çocuklar ölecek, biz de iki damla timsah göz yaşı dökelim, elden ne gelir diyor isen sen iyi bir insan mı olduğunu sanıyorsun. Ama rab komşunu sev ve koru diyor. Herkes komşusunu sevse zaten bunlar olmayacak. Sen at gözlüğünü takıp önüne bakacaksın ve tanrı da komşuna yardım edecekse sen niye varsın o zaman? Hadi bunları da geçtim. Cennetten farkı olmayan bir dünya varsa başka bir cennete niye ihtiyacım var?
      ···
    5. 5.
      0
      Allah kiim şeytan kimm neden şeytanla sidik yarıştırsın Allah. Ayrıca Geciken adalet adalet değildir benim halama tecavuz edip kafasini tasla ezecekler benim pgibolojim bozulack intihar edecrm sonra Allah onu da beni de olunce yakacak hsktr ordan
      ···
    6. 6.
      0
      @golgota madem allah dediğimiz varlık bu kadar kullarım diye bahsettiği canlıları çok seviyor ve herşeyden üstün kılıyor o zaman neden onları sınama ihtiyacı duyuyor? ben burda tok otururken bahsettiğin afrikadaki açlıktan ölen çocukları neden sınıyor bu kadar seviyorsa? hayvanları bitkileri neden sınıyor?
      ···
    7. 7.
      0
      Sınama yok kardeşim sınama yok. Başına bir musibet getirip adına da alnına yazdığım kader böyle diyen bir tanrı değil bu. Öyle olsa senden önce ben inkar ederdim onu. (bkz: tanrı bizi sınav için mi yarattı)
      ···
    8. 8.
      0
      Niye burdayiz o zamN
      ···
    9. diğerleri 6
   tümünü göster