/i/Saçmalamaca

Bu altincide saçmalamak serbest !
  1. 51.
    0
    işte burda tıkanıyor olay bana göre. Bir şeye sonsuzluk atfettiğimiz zaman olay mantığı aşıyor. Yani bu 0. boyutta toplanan enerjinin çok çok büyük bir enerji değil de sonsuz olduğu kanısına nasıl varıyoruz ? Şimdi bizim gözlemlediğimiz kadarı ile evren genişliyor.. ama sadece şuan genişlediği için mi sürekli genişliyeceğini hesaplıyoruz ? Bu genişlemenin durmayacağı kanısına nasıl varıyoruz ? 0. boyut enerjisinin aslında çok çok büyük bir enerji olduğu ve sonunda evrenin genişlemesinin duracağı düşüncesinin önündeki engel ne ?
    ···
    1. 1.
      0
      0. boyutta toplanan enerji eğer ki sonsuz olmasaydı evren olmazdı, çarpma veya bölme yapıp buna ulaşırsın. Ben zaten üstteki yanıtımda denklemiyle beraber anlattım. Evrenin mecburen sonsuz enerjiye sahip olması gerek, gene söylüyorum ki üstteki denklemle bunu rahatlıkla görürsün.
      Evrenin şu an genişlemesi demek gelecekte genişleyecek demek değil ama sonsuz enerjiye sahip olması ve genişlemesi demek sonsuza kadar genişlemesi demek. Evren eninde sonunda bu genişleme hızını çok çok arttırıcak ve "Büyük Yırtılma" denen olay gerçekleşecek.
      3. Sorun için, dediğim gibi eğer ki o 0. boyuta sıkışmış olan enerji sonsuz olmasaydı matematiksel olarak patlaması imkansız olurdu, evren patlamazdı, dahası o enerji 0. boyutta sonsuza dek kaybolurdu. Ama işin içine sonsuzluk girince, 0. boyut için harcanabilecek sonsuz seviyede bir enerji var, çünkü sonsuzluk sıkıştırılabilen bişey değil, ama o çok çok büyük miktardaki enerji (sonu olduğu için) sıkıştırılabilir. Bu da o tekilliği (0. boyutu) genişletmesi için yetersiz. Sonu olan her şey, 0. boyuta sıkıştırılabilir. Bu da genişletmek için yetersizdir.
      başka soru ?
      ···
   tümünü göster