/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 26.
    +5 -1
    Bu hayatta çok sıkıntılar çektim. Her türlü ortama girdim her türlü insani tanıdım. Bunun yanında imkansız denilebilecek hayallem bile gerçekleşti kısacası feleğin çemberinden geçtim bu dünyada. Sonunda hepsinin boş olduğunu anladım. Ne mal ne mülk ne saygınlık ne aşk hiçbiri beni bu hayatta tam anlamıyla tam tatmin etmedi. Ha mutlu olmadin mi hiç dersen oldum ama hepsi gelip geçici şekilde oldu. Ya ki din yoluna girinceye kadar. Allah yolunda olunca, dünyevi şeyleri Allah'ın rızası için elinin tersiyle itince gerçek huzur ve mutluluğu buldum. Tıka basa yemek yemek yerine oruç tutup bir lokma ekmek yemek beni daha mutlu ediyor, haramlardan gözümü kaçırmak zina yapmaktan daha çok huzur veriyor. Yoklukta gerçek varlığı hissettim. islam dışında dünyada hiçbir şeyin insanı tatmin edeceğini ve uğrunda mücadele edehilecegin başkaca bir amaç olmadığını anladım.
    ···
    1. 1.
      +2
      Haklısın knk. Bide şu açıdan bak ; Allah seni beğen yada beğenme yarattı. Yani onun eserisin. Bir insan bile eliyle yaptığı robotu bu kadar sahiplenir gurur duyarken. Seni yaratıp sana can veren seni ne denli seviyordur sen düşün. Ve bu dünyanın amacı, onunla yüzleşeceğin günde karşısına doğru bir adam olarak çıkmak olmalı. Bu kısa sürede güzel işler yapıp, onun yarattıklarını sırf o yarattı diye sevip kollayıp onun karşısına yüzü ak çıkmak olmalı
      ···
      1. 1.
        0
        Allah bizi yoktan var etti, bize sonsuz nimetler verdi. Tek istediği şey ona ibadet edip onun yolundan dostdogru bir şekilde ilerledigimiz bir hayat yaşamak. Biz kendi arzu ve isteklerimize göre yaşarsak eğer nankör olmuş oluruz ve hem bu dünyada hemde diger dünyada onun rahmet ve bereketinden mahrum kalırız. Dediğin gibi Allah bizi seviyor bizimde onun sevmemizi istiyor. Ondan başka sevilmeye layik olan kimse de yok zaten. Sevgini insanlara verdiğin zaman seni her zaman yarı yolda bırakırlar, Allah sonsuz merhamet sahibidir. Rabbim inşallah bizi onun yolundan giden kullarından eyler..
        ···
      2. 2.
        +1
        Amin kanka çok seviyom seni
        ···
   tümünü göster